Podzim STB ve Znojmě

Již tradičně tráví tým STB jeden z podzimních víkendů ve Znojmě na Turnaji o pohár starosty obce Kuchařovice. Letos se konal již 23. ročník, jako vždy na hřišti místního Sokola.

S hodnocením začnu od konce. Je mi jasné, že druhá místa v kontextu doby nikoho nezajímají. Ale i tak považujeme stříbro za úspěch a turnaj jsme si v tradičně přátelské a pohostinné atmosféře domácích užili.  

Příjezd

Začínáme pátečním příjezdem do známého místa pobytu v Bermudě. Vzhledem k absenci „chytré“ televize v provozovně se náhodným návštěvníkům (převážně rakouským zemědělcům) po 19 hodině naskýtá přibližně tento obraz. Na pódiu baru U modré ústřice sedí parta schoulených starších pánů (mladí prominou) a mžourá do 5“ displejů mobilů ve snaze pochytit něco ze čtvrtého zápasu finále. Průběh a výsledek je všem čtenářům známý, takže nebudu plýtvat bajty webu Arrows. Radostně jsme si po zisku zlata přiťukli šampusem a šli jsme v deset spát, druhý den nás přece čekal náročný turnaj. Nebo aspoň tak nějak si to pamatuji….   

Tým STB Ostrava

Vzhledem k natažení finále extraligy jsme postrádali hráče áčka, sestava byla poznamenána řadou omluvenek ze zdravotních důvodů a vytíženosti tradičních hráčů u mladších či dívčích kategorií. 

Nicméně se nakonec podařilo poskládat silný tým v následujícím složení:

Tomáš Dopita, Ondra Hon, Richard Köhler, Petard Kubovčík, Láďa Mareček, Tomáš Míček, Jirka Piroš, Jarda Polanský, Petr Soukal, Milan Sýkora, Tomáš Šícha, Jan Žlábek, funkci bat boye zastával opět Václav Kaloč.

Systém turnaje

Kromě místních Aligátorů a našeho týmu dorazili brněnští Express a Céčko Praha (bývalé céčko klubu Tempo). Hrálo se systémem každý s každým, bez další nadstavby.

Sobota 06.10.2018 - STB Ostrava vers. Express Brno – 3:7

V prvním sobotním zápase jsme narazili na budoucího vítěze turnaje. Express je pálkařsky silný tým, poskládaný z brněnských hráčů. My jsme se klasicky na začátku potýkali s faktem, že to pro mnohé byl první zápas po roce, což se projevilo zejména nevyrovnaným útokem. Na kopci se vystřídali FM posila Ondra Hon, rostoucí tlak soupeře zastavil a zápas zavřel Láďa Mareček. V posledních dvou směnách jsme nedokázali kontrovat na pálce, bohužel – 3:7.  

Sobota 06.10.2018 - Aligátoři Znojmo vers. STB Ostrava – 4:16

Tady se po pomalejším rozjezdu konečně prosadily tradiční opory týmu. Na kopci soupeře koncentrovaným výkonem držel Tom Šícha, kterému se dařilo i na pálce – čtyři ze čtyř je i u tak silného hráče skvělý výkon. Tři hity přidala i posila ze vsetínského kraje, obecně byla pálka v tomto zápase silnou zbraní. Obrana si odehrála „své“. Detailní statistiky jsou aktuálně analyzovány. 

Neděle 07.10.2018 – STB Ostrava vers. Céčko Praha – 7:1      

Tady jsme dlouho měli dojem, že se soupeř porazí sám a my si dokráčíme pro vítězství. Ne, tak to nebylo. Na pálce jsme se hodně potýkali se střídavou rychlostí nadhozu. U nás na kopci se rozjížděl Pupek, ale naštěstí ho držela obrana, postupně se proházel ke svému kvalitnímu výkonu a dovedl zápas ke zdárnému konci. Pěkný 3B odpal předvedl Jarda Polanský. Výhra 7:1 sice vypadá jednoduše, ale bylo to po lítém boji. 

Obě výhry nás posunuly na konečnou druhou příčku turnaje. 

  1. Express Brno
  2. STB Ostrava
  3. Céčko Praha
  4. Aligátoři

Co dodat?

Příští rok nás čekají nejméně tři turnaje. Na přelomu června a července turnaj Céčka v Praze. Znojmo netřeba zmiňovat, tam je jeden podzimní víkend jasně daný. Vrcholem sezóny bude zářijové MČR 40+, snad dokonce na domácím hřišti. Ale ať bude termínovka jakkoliv plná, je třeba se pokorně vrátit k tréninku. Mladší už nebudeme a nám starým se pár tréninků před letošním MČR sakra vyplatilo. A zbytek se určitě přidá, co bychom neudělali pro tým. Letošním NEúčastníkům není třeba připomínat kritéria nominace, je to jen na vás. Každý, kdo má chuť, je vítán. Kontakt na Leoše nebo mne všichni máte. V mezidobí, jakmile videokouč Richard dokončí analýzy švihu, bychom měli udělat tematický páteční nebo sobotní večer.

Takže pánové, děkuji za účast a výkony, relaxujte, běhejte, posilujte a na jaře začneme spřádat plány.

Bob Kaloč

Bat boy týmu STB Ostrava

PS. Dle nejnovějších zpráv ze serveru Aligátorů byl náš zasloužilý hráč Tomáš Šícha v silné konkurenci vyhodnocen jako NEJLEPŠÍ PÁLKAŘ TURNAJE! Tomáši, poklona!!!