2. liga žen – druhý hrací víkend

Po pěti sezónách v nižších soutěžích se letos opět vrací tým žen do druhé nejvyšší celostátní soutěže. Tým je pro letošní sezónu poskládaný ze dvou generací hráček a tak se hezky podařilo skloubit dravé mládí a spousty zkušeností. Po prvním zahřívacím víkendu, který skončil bilancí 3 výhry a 1 prohra v tiebraku, vyrážíme na tour do Brna a následně do Prahy.

Sobota 12:00 – Cats Brno – Arrows 1:5

Nelehký soupeř tým Cats Brno, který nás minulý rok lehce potrápil v nižší soutěži, hned ze startu nasazuje nadhazovačskou jedničku Libi, náš tým posílá na prkno Báru Štůskovou. Zápas začíná třemi otrkávacími směnami a teprve ve čtvrté směně se nám podaří dotáhnout dva body, další body přibydou v šesté směně, soupeř odpoví pouze jedním bodem, sedmá směna už výsledek nemění a první výhra víkendu je na světě.

Sobota 14:00 – Arrows – Cats Brno 6:0

Druhý zápas začíná krátce po prvním utkání, na prkno za náš tým nastupuje Dominika Bušovská, soupeř nasazuje nadhazovačku z okruhu mladších hráček. Od druhé směny trpělivě postupně přidáváme bod za bodem (1,3,1,1) a když na začátku sedmě směny soupeř zahraje zase bez doběhu, vítězíme zápas 6:0.

Brněnská část víkendu se nám vydařila, do Prahy si vezeme dvě výhry, trápí nás pouze to, že hrajeme v devíti lidech kvůli turnajovým povinnostem mladších hráček a doufáme, že víkend odehrajeme bez zranění a nebudeme muset sahat do záloh. Moc děkujeme Báře Saviole, která nám přijela pomoct a vždy alespoň jeden den jeden zápas odlehčit.

Neděle 11:00 – Joudrs B – Arrows 10:13

Nedělní ranní zápas začínáme ve Svoboda parku s Bárou Štůskovou na prkně, soupeř volí jeho nadhazovačskou jedničku, Aničku Zoulovou. Zápas dvou nadhazovaček, z nichž jedna háže hezké stoupavé nadhozy, druhá zase drží kolty proklatě nízko, otevírá soupeř ve druhé směně dvěma body. Naše pálky se probouzí na začátku čtvrté směny a otáčíme skóre na 4:2. V šesté směně vedeme už 8:2, ale soupeř to nevzdává a v sedmé směně i za naší drobné pomoci dotahuje skóre na 8:8. Začínáme hrát tiebreak, dotlačíme jeden bod, soupeř následně také a tak je stav skóre po osmé směně 9:9. Ve druhém tiebreaku už stahujeme 4 body, soupeř odpovídá pouze jedním doběhem a po třech hodinách a pár minutách vítězíme v deváté směně 13:10.

Neděle 14:30 – Arrows – Joudrs B 8:0

Pálkařskou chuť z deváté směny minulého zápasu a hlavně pohodu z vítězství si přeneseme do posledního zápasu tohoto víkendu a pokračujeme trpělivě a velmi podobně jako v sobotním zápase s Cats Brno a pomalu přidáváme bodíky po bodíku (4,0,1,2,0,1). Na prkně háže s přehledem Robča Burkovičová, která nám v neděli přijela pomoct a doplnit nás zase do naší devítky. Pole soupeři nepovolilo ani bod a tak zápas končí po začátku sedmé směny 8:0 v náš prospěch.

I přes nízký počet hráček se vše vydařilo, 4 výhry jsou doma a po dvou hracích víkendech nám v tabulce patří druhé místo. Ve všech zápasech bylo k vidění spousty pěkných akcí, nadhazovačky odvedly perfektní práci a pálka také nakonec splnila, co měla.

Na závěr velké poděkování Kače Slané, která nám celou dobu dělala support, díky ní jsme v poli neměli prázdný dogout a fandila nám do posledního dechu.