Dvojzápas U11 proti Hit Opava

Dneska jsme mohli opět po dlouhé době vidět hrát naše skvělé U11 na domácím hřišti v Arrows Parku. V rámci MS Baseball League U11 jsme hráli dvojzápas proti Hitu Opava. První zápas jsme začínali jako domácí, na kopci jako startér začínal Filip Duda a jeho přesné a rychlé striky nás hned poslaly do útoku. Nicméně startovací nadhazovačka z Hitu byla stejně dobrá jako náš Filip, takže i pro naši pálku bylo těžké se prosadit. V první směně se nám podařilo urvat bod díky úlivce Martina Večeře, ten se díky chybě obrany Hitu dostal na první metu. A při pokusu o krádež druhé mety došlo k přehozu míče do zadního pole a Martin otevřel skóre. Nicméně v dalších směnách dominance nadhazovačů pokračovala a tak se hrálo bez bodu až do čtvrté směny, kdy se podařilo Honzovi Vaňákovi poslat domů Filipa Dudu díky sebeobětujícímu odpalu do zadního pole. Následně došlo k výměně nadhazovače Hitu a než se nový opavský nadhazovač dokázal rozházet, tak jsme čtyřikrát skórovali, Opava v dohrávce páté směny se pořád nedokázala prosadit proti Filipovi a tak si připisujeme první vítězství 6:0. A stejně jako Ondra Satoria v pátek proti Tempu, tak i Filip si odházel complete game, nicméně ve Filipově případě jde o jeho první, takže gratulujeme :)

Druhý zápas již byl bohatší na odpaly. Nadhazovačům z obou týmů se dařilo házet striky, takže se pálilo na obou stranách a dočkali jsme se i více doběhů. Našim klukům opavský svižný nadhoz velice chutnal a řezali to co to šlo (průměrné AVG týmu se nám vyšplhalo na 0,476). Nakonec naše agresivnější pálka zvítězila a bereme i druhé vítězství s konečným score 11:7. Na kopci nám začal házet Martin Večeř, který odházel úspěšně necelé tři směny. Po něm převzali štafetu Ondra Nováček a nakonec i náš benjamínek Majkl Surý, a i oni se zhostili svého úkolu odpovědně a udrželi bodový náskok, který jsme si vybudovali.

Po dnešku musíme pochválit  naše nadhazovače, kteří pravidelně předvádí nadprůměrné výkony. Dále catchery Honzu Vaňáka a Aldu Klimšu, kteří jsou velkou oporou v naší obraně. Musíme pochválit i pole, které podrželo nadhazovače a nejednou trestalo neuvážené pohyby soupeře po metách. A hlavně se zlepšil i výkon na pálce.

Dnešní zápasy měly opravdu náboj, dynamiku a napětí až do konce. Užili si to jak diváci na tribunách, tak i trenéři v dugoutech, ale hlavně děti na hřišti z obou týmů. Prostě krásný baseball, všem proto velice děkujeme a těšíme se na pátek 19.6.2020, kdy od 16:30 přivítáme opět na domácím hřišti borce z Klasik Whites.