Klub - Aktuality

Boj o softballovou extraligu začal!

Vs Sabat Praha B

O víkendu se naše ženy po dlouhém čekání vydaly na první hrací víkend 2.ligy.  V sobotu nastoupily proti Sabatu B a hned první zápas se od začátku vyvíjel v náš prospěch.  V první směně jsme stáhly dva body a soupeře jsme do ničeho nepustily. V dalších směnách jsme postupně další body přidávaly, na pálce nejvíc zářila Eliška Polachová, která sbírala jeden hit za druhým. Na nadhazovacím prkně dominovala Robča Burkovičová a do 4. směny soupeři nedovolila ani bod. V druhé polovině zápasu se pálkařky Sabatu prosadily a pár bodů stáhly, ale ani to nás nezastavilo. Zápas jsme měly pod kontrolou a první letošní výhra 10:4 byla na světě.

V druhém zápase jsme trošku polevily a bylo to zcela naopak. Stav 3:0 si soupeř dokázal udržet  až do 3. směny. Kdy se nám podařilo dotáhnout body a srovnat stav na 3:3. To ale nevydrželo dlouho, v následné dohrávce pálkařky Sabatu dotáhly další 3 body a my měly co dělat. Povedlo se nám slepit pár odpalů dohromady a snížit stav na 5:7. Zápas ale zkomplikoval prudký déšť v polovině 5. směny, kdy byl stav 7:7.  Hřiště to schytalo a bez kaluží nezůstalo. Domácí tým se pustil do rychlého vysoušení, a tak se mohlo pokračovat. Domluva rozhodčích a trenérů ale byla odehrát 5.směn kvůli tmy. Bohužel se nám v těchto podmínkách nepodařilo stav udržet a soupeř v dohrávce dotáhl vítězný bod. 

Vs Blesk Jablonec

Na nedělní zápasy v Liberci, se slibovaným výhledem na Ještěd, se všichni těšili. V prvním zápase se oběma týmům až do 4. směny nepodařilo prosadit. Stoupavé nadhozy, kterými dominovala nadhazovačka Blesku se nám nedařilo správně kontaktovat. Přesto jsme to prolomily a v páté směně po trojmetovém odpalu Terky Kubicové, a následném odpalu Julči Smetanové, se dostáváme do vedení 1:0. Holky z Jablonce ale nepolevily a dotáhly srovnávací bod. V 7. směně se ještě skórovalo na obou stranách, a tak se zápas dostal do tiebreaku. Eliška Polachová složila ulívku, kterou překvapila nejen nás, ale i obranu. Stahujeme dva body. Soupeři jsme dovolili jen jeden doběh, a tak vítězíme 4:3

Druhý zápas jsme od začátku měly ve svých rukou. Soupeře jsme k ničemu nepustily a  přidávaly bod po bodu. V poli jsme zahrály vše, co se dalo. 12 hitů stačilo k tomu, abychom zápas ukončily rozdílem v 6. směně a to 11:1. 

  • Tým: Softball Ženy