U13 finišují v MSL

Jako i v minulé sezóně, stejně tak letos disponuje kategorie U13 dvěma týmy. Tým Arrows White tvoří zkušenější hráči, kteří se baseballu věnují již několikátou sezónu, naopak Arrows Blue je pro hráče, kteří přišli nově a pro větší herní prostor a zkoušení pozic u zkušenějších. Není proto divu, že si tým Blue připsal své první dvě vítězství až minulý víkend proti Šumperku 7-4 a 13-5, přestože i proti frýdeckomísteckému Klasiku bojoval statečně a připsali si těsné prohry 4-7 a 6-8. Našim nováčkům se podařilo naplnit mety, avšak ne již stáhnout potřebné body. Další vítězství a posun tabulkou nahoru pak vyhlíží o tomto víkendu. Pozitivní je, že výkonnost nově příchozích kluků jde s každým zápase nahoru a s tréninkovou morálkou a pracovitostí drtivé většiny jsme rovněž spokojeni.

Co nás trošku brzdí jsou ovšem zranění, a to hlavně u zkušenějších hráčů v týmu Arrows white. Ti si po dvou výhrách nad svou rezervou Blue s přehledem poradili se i Šumperkem 14-3 a 20-0. Poté přivezli dvě vítězství z Olomouce 12-4 a 14-2 a jeli do Frýdku – Místku k dvojzápasu s Klasikem Reds. V prvním zápase jsme drželi hubené vedení, které jsem navýšili až v závěru na konečných 9-2.

V druhém zápase se pak na kopci představili jedničky obou týmu. Z posledních vzájemných zápasů víme, že tento souboj nepřináší moc hitů ani doběhů a rozhoduje častokrát jedna chyba nebo lucky hit. A zápas se opravdu odvíjel dle očekávání. Do čtvrté směny jsme drželi vedení 2-0, o které vinou svých chyb přicházíme a v dohrávce páté se nám nepodaří stáhnout běžce domů a zapisujeme prohru 2-3 a před posledním kolem MSL nám patří druhé místo průběžné tabulky. Své zaváhání však můžeme napravit příští týden v odvětě, byť právě vinou zranění nebudeme v nejsilnější sestavě. 

V zimní přípravě jsme hodně pracovali na zlepšení pálky a proto je potěšující, že týmový pálka je na průměru .465 a zatím dvěma hráčům se podařilo odpálit homerun.

Text Jakub Martinčák, foto Pavel Chorobík