Mladší kadeti Arrows mají dohranou základní část

V úterý 23.6. dohrával tým Arrows White poslední dva zápasy základní části. Byl to přímý souboj s dosud neporaženým týmem Frýdku-Místku White.
První zápas byl jednoznačně zápasem nadhazovačů. Za soupeře nastoupil na kopci Matyáš Novotný, který naše pálkaře počastoval 12 strike outy, 1 BB, jedním trefením a povolil jen 3 hity. Za nás nastoupil rovněž výborně házející Jonáš Martinčák - 13 SO, 2 BB, a dovolil soupeři pouze 1 hit. Bohužel díky divočejším nezkroceným nadhozům v úvodní směně se soupeřům podaří dvakrát skórovat, a jelikož pálkaři se po zbytek zápasu nezmohli k většímu tlaku odcházíme poražení 2:0.
Druhý zápas startují náš Vítek Robenek proti Matějovi Chorobikovi, jejichž nadhozy už nelítají tak rychle a přesně, a téměř v každé směně se daří týmům bodovat. Do poslední směny vstupujeme za vyrovnaného stavu. Zatímco soupeř po třech strike outech neskóruje, naši hráči se dostávají na mety a po chybě obrany vítězí 9:8.
Pálkařsky nad všemi vyčníval náš nejmenší, nejlehčí a nejmladší Hráč Jakub Rusz (3 z 5).
Oba duely byly nesmírně vyrovnané, základní část končíme na druhém místě a těšíme se na poprazdninové zápasy, kdy bychom mohli nastoupit ještě silnější s již uzdravenými hráči.
Tým Arrows Blue pak dohrával své dva poslední zápasy tuto sobotu, když v Arrows parku hostil Skokany z Olomouce. V prvním zápase oba týmy předváděli pěkné odpaly, na naší straně jich však bylo více a naopak méně chyb v poli, proto vítězíme 10:3. Druhý zápas měl ještě jednoznačnější průběh a připisujeme si výhru 20:4, takže se i náš rezervní tým upevnil čtvrté místo tabulky právě před Olomoucí a Šumperkem. 
 
Poděkování patří rodičům a divákům za podporu v obou zápasech, těšíme se na shledání na domácím hřišti v podzimním play-off, kdy se bude bojovat o celkového vítěze moravskoslezské ligy.
 
Text: Pavel Kociňák, foto: Pavel Chorobík