Klub - Aktuality

Zlomení srdcí (MZLU vs. Arrows 6:5, 3:13 / 14.7.2007)

Když se mě lidé zeptají, jestli jsem byl někdy zamilovaný a jestli mi někdy někdo zlomil srdce, řeknu, že ano! První zápas o minulém víkendu proti MZLU byl krásným příkladem toho, jak vám tahle hra může zlomit srdce.

Boris Bokaj vystoupil na kopec a sebejistě odházel celý den. Házel strajky a udržoval pálkaře Expressu mimo rovnováhu. V obraně jsme udělali pár menších kiksů, ale udrželi jsme protivníky na uzdě. V útoku jsme si s pálkou vedli dobře a hráli jsme výborně. Vím, co si říkáte: proč jsme první zápas nevyhráli? Zlomil nám srdce! Poté, co jsme v osmé směně vytáhli našeho dominujícího leváka, když byl rozhodující bod na 2. metě. Pokažený rundown umožnil skórovat vyrovnávacímu bodu a pak jednometrový odpal umožnil dostat se o bod nahoru.
V deváté směně viděla spousta lidí, jak se naši Arrows vrátili, aby dali dva body a dostali se tak do jednobodového vedení! Mysleli jsme si, že máme vyhráno... Zase nám to zlomilo srdce! Náš vévodící levák ztratil strajk zónu a povolil 3 po sobě jdoucím pálkařům jít zadarmo na metu. David Fiala zasáhl ze střídačky, všechny mety byly obsazené, dal míč po zemi, který si našel místo ve vnitřním poli. Další lámání srdcí!

„Abyste mohli uspět, musíte zažít porážku, abyste věděli, co příště nedělat.“
„To není o tom, jestli vás srazí, je to o tom, jestli se znovu zvednete.“

Druhý zápas jsme sledovali Monstera rozhodnutého zajistit, abychom z Brna neodjeli bez toho, pro co jsme si přijeli: vítězství. Pozici ovládal, znovu dokázal, že když házíš strajky a spoléháš se na skvělou obranu, máš skvělou příležitost vyhrát.
Naši pálkaři si poradili s hrou také dobře. Pořádně jsme si podali každého nadhazovače MZLU, kterého postavili na kopec. Rozhodně jsme se nechystali nechat něco náhodě, když nám srdce zlomil už první zápas.
Abych řekl pravdu, jsem pyšný na to, jak náš tým v druhém zápasu reagoval! Na konec jsme z letošní série proti MZLU vyhráli 3 hry ze 4. A to je, podle mne, co musíme udělat—udržet sérii výher.
„Vítězství vždy začíná v hlavě. Je to stav mysli. Pak se šíří takovou intenzitou a jistotou, že osudu nezbývá nic jiného než poslouchat.“

Go Arrows!

AB/HVŠ