Klub - Aktuality

2 ČSL ženy - další stoprocentní víkend !

V sobotu jsme se vydaly na hřiště pražské Kotlářky. Soupeř, který ještě v roce 2018 hrál extraligu, a letos usilují znovu o postup do nejvyšší ligy, stejně jako my. První zápas byl velmi vyrovnaný, až do 5. směny, kdy se Kotlářce podařilo slepit pár odpalů. Stav byl rázem 7:3 a my jim měly co vracet. Naše první pálkařka se dostala na metu a tím to všechno začalo. Soupeř udělal pár chyb, my odpálily pár hitů a 5 bodů bylo doma. Atmosféra v dagautu byla neskutečná. Pak už stačily jen 3 auty a výhra byla doma, a to se povedlo. Takový obrat zápasu se jen tak nevidí! A tak jsme slavily první výhru 7:8.

Do druhého zápasu jsme šly s úsměvem. Byly jsme, jak se říká, na koni. Ale také jsme věděly, že druhá výhra nebude zadarmo. O tom nás soupeřky přesvědčily, když hned v první směně stáhly bod. My na to odpověděly a pak už jsme měly zápas plně pod kontrolou. Na začátku 5.směny jsme byly nezastavitelné a stáhly 5 bodů. V poli jsme zahrály spoustu těžkých autů, double, nebo parádní chyt ve výskoku v podání Báry Savioly. V dohrávce zápasu se ještě Kotlářce podařilo stáhnout bod, ale to nestačilo. Vyhráváme 8:3!!!

 

V neděli nás čekalo brzké vstávání a první zápas už od 10:00 proti Tempu-Praha. Počasí nám přálo a tentokrát se hrací víkend obešel i bez deště. Hned na začátku zápasu se bodovalo na obou stranách. Stav 2:1 pro soupeře po první směně dlouho nevydržel. Naše obrana držela, zato holkám z Tempa se moc nedařilo. Chyby jsme potrestaly a přidaly i hity a na tabuli svítilo skóre 18:3. Což znamenala výhra rozdílem po 5.směně.

Ve druhém zápase jsme pokračovaly stejným tempem. Připisovaly jsme si jeden hitík za druhým. Padaly trojmeťáky a dokonce i běžecké homeruny. Polařky Tempa to neměly vůbec jednoduché. V dohrávce 5.směny se soupeři povedlo stáhnout ještě 4 body. Ale to nám vůbec nevadilo. Zápas jsme ukončily opět předčasně a to rozdílem 18:4.

 

A pokud chcete vidět naši pálkařskou formu na vlastní oči, doražte 31.7. do Arrows Parku, kde nás čekají večerní zápasy proti Joudrs Praha a to v 17 a 19 hodin. Těšíme se na vás!!!

  • Tým: Softball Ženy