Klub - Aktuality

Žákyně vstoupily do Superligy vítězně

O uplynulém víkendu se dočkaly i žákyně prvního turnaje hlavní soutěže Superligy a na domácí půdě přivítaly týmy Hit Opava, Snails Kunovice a Cats Brno. V tomto složení odehrajeme celkem 4 kola základní části divize Východ, než budeme mít možnost poměřit síly se soupeři z divize Západ, týmy Joudrs Praha, Eagles Praha, Piranhas Beroun a HSM Trutnov.
 
V sobotní základní skupině nás čekal vzájemný zápas s každým celkem. Postupně vítězíme 3:1 nad Hit Opava a 7:5 nad Snails Kunovice. Ve večerním zápase je úspěšnější náš soupeř Cats Brno a prohráváme 3:10. Hned tři týmy končí se dvěma vítězstvími a jednou prohrou. V kolečku nám připadne až třetí místo a druhý den tak budeme hrát semifinále s druhým ve skupině, kterými jsou opět Cats Brno. Herní systém je letos postaven záměrně tak, aby základní část a zvlášť sobotní program dával více prostoru pro zapojení nováčků a experimenty v sestavě. Přesně to je i naším cílem, proto si své první starty ve hře vyzkoušely nové hráčky Šarlot Bogdalíková, Anička Horníčková nebo Tosia Koniarska. Na nadhozu si své první celé zápasy odházely Bára Košatová a Saša Brychlecová.
 
Nedělní program tak začíná nejdůležitějším zápasem o postup do finále s Cats Brno. Začínáme jako hosté na pálce a hned v první směně se nám daří 3x skórovat. To ještě nevíme, že další body již v zápase nepřidáme i přesto, že naše starty na pálce mnohokrát končí odpalem z nadhozu nebo z tosu. Nicméně velice dobrý start máme i v obraně, kdy soupeři odcházejí bez možnosti podívat se na první metu. Ve druhé směně Amélie Foretová z Cats doběhne pro jeden bod po homerunu z tosu a ve čtvrté směně po chybě naší obrany soupeř skóruje ještě jednou. V napínavé dohrávce si pak ubráníme konečné skóre 3:2 a postupujeme do finále! Na prkně celý zápas exceluje naše Lucka Večeřová, která soupeři rozdala celkem 14 SO v pěti směnách a povolila jen jeden hit. Plníme si tak cíl turnaje a před skvělým domácím publikem jdeme do finále s možná trochu překvapivým soupeřem Hit Opava, který si svou neuvěřitelnou bojovností zajistil postup přes Snails Kunovice. 
 
Los přeje Hitu a ve finále tak vybírají dougout domácích, který je ve stínu. Začínáme agresivně v útoku, dvakrát obsadíme první metu, ale kečr Opavy nás na druhou nepustí a hned dvě krádeže tak končí neúspěšně. Jdeme bránit, nic neriskujeme a na prkno stavíme opět Lucku Večeřovou. Náš kečr si však vybírá slabší chvilku a po puštěném SO je běžec rázem na třetí metě a nakonec i skóruje. Podobně si Opava připisuje bod i ve druhé směně, prohráváme 2:0 a nedaří se nám skórovat ani ve druhé ani ve třetí směně. Jdeme útočit počtvrté a hned první pálkařka Lucka Večeřová otevírá náš útok a po hitu na spojku obsadí první metu, následuje jeden out po nádherném line-drive odpalu Terky Školoudíkové. Na pálku jde Alice Štěpánková a krásným dvoumetovým odpalem stahuje první bod a pak ještě sama skóruje. Stav 2:2. Pálkařky Opavy jsou však nesmírně bojovné, podaří se jim prosadit a opět nám otočí skóre na 3:2. Čeká nás poslední útok v páté směně, musíme otočit, diváci jsou skvělí a moc nás ženou dopředu. Saša Brychlecová začíná sérii hitů odpalem na sedm, Nelča Strachotová pálí hit z nadhozu na devět, Elen Sionková dalším hitem srovnává skóre. Na pálce je Verča Knapová, zodpovědně bojuje a odpalem obrací skóre v náš prospěch! Ale tím nekončíme, další krásný line-drive posílá Lucka Večeřová na osm a Terka Školoudíková si konečně spraví chuť a posílá daleký odpal do levého pole. Následuje první hit Šarlot Bogdalíkové v zápase a pálkařskou přehlídku končí dvoumetovým odpalem Nikol Falaštová. Otočili jsme line-up, dali celkem 7 hitů a 5 bodů. Stav 7:3. Teď to ubránit. Soupeřovi jde silný line-up. Lucka ale dnes válí, první dvě pálkařky SO. Po chybě obrany sice Opava ještě obsadí první metu, ale poslední SO zápasu si Lucka připisuje na nejlepší, čtvrtou pálkařku Opavy a my vítězíme! Bilance nadhozu, opět 14 SO v pěti směnách a tentokrát tři hity. Skvělá práce! 
 
Připisujeme si cenných 5 bodů v prvním kole Superligy žákyň. Potvrzuje se předpoklad, že naše divize bude velice vyrovnaná a tak se můžeme těšit na další zajímavé zápasy. 
Velké poděkování patří všem hráčkám, které na domácí půdě v tropických teplotách bojovaly s velkým nasazením, fanouškům za skvělou podporu a rodičům a dobrovolníkům za pomoc při organizaci turnaje. 
 
Tým Arrows žákyně U13: Veronika Knapová, Vilma Ondryášová, Alexandra Brychlecová, Barbora Košatová, Lucie Večeřová, Alice Štěpánková, Tereza Školoudíková, Nikol Falaštová, Anna Horníčková, Šarlota Bogdalíková, Elen Sionková, Antonina Koniarska, Nela Strachotová, Jolanta Ruszová.
  • Tým: Softball U13