Arrows park hostil 2. kolo CBL U11

Uplynulou sobotu 22.8. nás čekalo 2. kolo CBL U11, tentokrát na domácí půdě v Arrows parku. Předpověď počasí opět slibovala horký a slunečný den, což bylo znát už ráno při chystání hřiště a v průběhu dne se to potvrdilo. Po prázdninové pauze se nám vrátila většina týmu U10, takže jsme do turnaje vstupovali téměř v plné sestavě.

 Bohužel se tentokrát nemohly zúčastnit všechny týmy z předchozího kola a tak jsme nakonec v našem krásném areálu přivítali jen 2 týmy - Locos Břeclav a SK Sever Brno. Abychom si v tomto sníženém počtu pořádně zahráli, je systém turnaje nastaven tak, že budeme hrát každý s každým 2 zápasy.

Hned na úvod nás čekal jednoznačně nejsilnější tým naší divize - Locos Břeclav. Jak jsme se přesvědčili již minule, starší a fyzicky zdatnější soupeři dokážou hrát naplno od první směny a bohužel i tentokrát měl zápas od začátku jednoznačný průběh. Břeclav suverénně potvrdila svou roli favorita a my jsme prohráli vysokým rozdílem 20:1. 

Po pauze, kdy jsme se snažili nabrat nové síly a zapomenout na porážku, nás čekalo utkání s Brnem. Průběh utkání byl vcelku vyrovnaný, ale zápas nakonec rozhodla jedna nepodařená směna v obraně. Zapisujeme si další prohru - 3:9, ale jedeme dál. 

Po velmi krátkém oddechu nás čeká druhé utkání proti Locos. Bohužel, ani tentokrát nenacházíme recept na našeho soupeře. Kluci z Břeclavi i přes naše hity hrají spolehlivě v obraně a na pálce díky své fyzické kondici předvádí tvrdé odpaly do vnějšího pole. Třetí zápas, třetí prohra - 19:1. 

Čeká nás poslední zápas dne – po druhé se utkáme s Brnem. I přes minulé prohry sebereme veškeré síly a většinu druhého zápasu proti Brnu o pár bodů vedeme.  Na hřišti je k vidění zajímavý baseball, na obou stranách se daří krásné hity a následné doběhy na domácí metu. K naší smůle však znovu nastává to, co v minulém společném zápase. Nedaří se nám obrana v jedné směně, děláme zbytečné chyby a tím darujeme cenné body soupeři. Nakonec prohráváme i svůj čtvrtý zápas, výsledek je však velmi těsný - 14:13.

 Umístění z předchozího turnaje a neúčast ostatních týmů na tomto turnaji nás drží na průběžném druhém místě celkové tabulky, hned za týmem Locos Břeclav. Do dalších bojů tak budeme nastupovat s odhodláním oplatit soupeřům porážky a vybojovat další body.

 Porážky ke sportu neodmyslitelně patří a pro naše borce znamenají cenné zkušenosti. Zároveň my trenéři máme možnost poznat své hráče na různých postech pod tlakem jednotlivých situací a zapracovat na společné souhře do příštích turnajů.

 Na závěr ještě velké díky rodičům, kteří nás přišli podpořit a pomohli nám s organizací turnaje.

 Tým U10 reprezentovali: Matěj Dobeš, Filip Drastich, Andrej Dvořák, Matěj Kovalský, David Opravil, Jan Stőhr, Jan Světlý, Samuel Varga, Jakub Agel, Šimon Sionko a Tomáš Strachota.