Fantastické 4. místo - Arrows T-ball (U8)

Arrows park zažil minulý víkend 5. a 6. září velký turnaj malých baseballistů kategorie U8, a to OPEN Český baseballový pohár U8 Morava. Turnaje se zúčastnilo 9 týmů - Arrows Ostrava, HIT Opava, Hroch Brno, Pipas Brno, Technika Brno, Draci Brno, Třebíč Nuclears, Ježci Jihlava a Olympia Blansko.

V sobotu naše „osmičky“ sehrály zápasy ve skupině. Jako první soupeř nás v turnaji čekal tým Hrochů Brno, pozdější stříbrný tým turnaje. Soupeř se předvedl silovou hrou na pálce,náš tým ale nenechal zápas zadarmo a i když jsme prohráli 4:15, nevěšeli jsme hlavy a nastoupili do dalšího zápasu s HITem Opava v dobré náladě. Druhý zápas jsem si pohlídali a vyhráli nad Opavou 17:11.

Třetí zápas ve skupině s Technikou Brno odstartoval naší velmi úspěšnou vlnu. Takovéto zápasy se v naší kategorii moc nevidí. Po první směně a bezchybné hře v poli obou týmů stav 0:0, po druhé směně a pár hitech soupeře prohráváme 0:3. Po třetí směně a bezchybnému poli dorovnáváme na 3:3. Oba týmy postupně navýší nějaké body a do poslední směny jdeme jako domácí do pole za stavu 6:5 pro nás, podaří se nám udělat 2 outy, ale soupeř následně zaboduje plným počtem bodů a do dohrávky nastupujeme za stavu 6:10 s vědomím, že musíme také naplno zabodovat. Ale naši hráči se nezalekli šance, chytili ji za pačesy a na 1 out následně dotlačí 5 bodů domů a vyhráváme po infarktovém závěru 11:10.

Poslední zápas ve skupině s Pipas Brno jsme nezačali dobře, po prvních dvou směnách vede Pipas 6:1. Ale naši hráči už ví, že trpělivou hrou a soustředěním se na každý balón se dá otočit jakýkoliv výsledek, a tak nakonec ve velké večerní bitvě vyhráváme s Pipas 15:9. Tímto zápasem jsem si zajistili nedělní semifinálovou účast.

Nedělní ráno nás přivítalo zatopeným hřištěm a velkou změnou počasí. Ale technická podpora na hřišti zafungovala na jedničku, hřiště se podařilo připravit a se zpožděním a zkrácením rozpisu se nakonec podařilo turnaj dohrát.

Náš tým se dostal mezi čtyři nejlepší týmy turnaje, ale nedělní zápasy už byly nad naše síly. V semifinále prohráváme proti Drakům Brno, pozdějšímu vítězi celého turnaje, po páté směně skórem 4:20, v zápase o 3. místo po velkém boji prohráváme nakonec 5:13. Ale naši hráči si z těchto dvou zápasů odnesli mimo jiné i to, že i ostatní týmy dělají chyby, že s každým soupeřem se dá hrát a bojovat a že 4. místo v tomto turnaji je krásné místo. Nebudeme vyzdvihovat individuální výkony, celý tým hrál perfektně, zahráli jsme krásné akce, chytili jsme těžké odpaly i lufty a povedl se nám zahrát dokonce double 2 -1 přímo ve hře (dvojout šlapaná druhá a první meta).

Musíme také ocenit perfektní výkon našich rodičů, kteří nás na turnaje poctivě doprovázeli a vytvořili nám úžasnou atmosféru. Mockrát Vám děkujeme za Vaši podporu!

Tým Arrows Ostrava U8: Jony Bartoš, Šimon Burkovič, Kubík Bušovský, Maty Děngl, Jarda Dvořák, Maty Krejzek, Dany Kuchařík, Alex Ryška, Kuba Šícha, Niky Vargová, Klárka Večeřová a Anička Uhlařová