MČR U9 v Hluboké nad Vltavou

Je pátek 11. září a před námi je dlouhá cesta do Hluboké nad Vltavou na Mistrovství ČR v naší kategorii U9. Předpověď slibuje krásný letní až tropický víkend. Ranní vstávání je tentokrát mnohem příjemnější, jelikož první zápas startuje až v odpoledních hodinách. A tak se postupně sjíždíme na parkovišti plní očekávání a těšíme se na to, co nám víkend přinese. 

V základní skupině hrajeme vyrovnaná utkání se všemi soupeři, kdy nám však vždy nevychází jedna směna v obraně. A i přes snahu dětí na pálce nám body v útoku naskakují pomaleji než soupeři. I tak vidíme zákroky v poli, které jsou příslibem do budoucna - několik doubleplay a chycení těžkých odpalů obětavým skokem. Postupně prohráváme s Olympií Blansko 6:3, Technikou Brno 10:2 a s týmem Hroch Brno 9:13. Končíme na posledním, tedy 4. místě v základní skupině a to nás posílá do bojů o 13. - 17. místo.

Snažíme se prohry ze skupiny nechat za sebou, jdeme na oběd a na krátký odpočinek. Krásný areál na Hluboké nabízí spoustu vyžití pro děti a tak v pauzách mezi zápasy děti blbnou na prolézačkách, trampolínách a na písku, případně odpočívají na dekách ve stínu stromů.

V sobotu po obědě začínáme první zápas ve skupině o umístění. V té se nám vede o něco lépe a nakonec si připisujeme 2 výhry a 2 prohry. Znovu předvádíme velmi vyrovnané zápasy - s týmem Nuclears Třebíč až do poslední dohrávky držíme vyrovnané skóre 5:5. Bohužel nepodařená poslední směna otáčí výsledek na 10:5 pro Třebíč. Dlouhý den nakonec zakončujeme výhrou s týmem Meadow Bulls 15:11 a obrovskou radostí jak na straně dětí, tak na straně rodičů. V tomto zápase se nám konečně lépe daří na pálce a předvádíme mimo jiné i běžecký homerun (již druhý v tomto turnaji).

V neděli ráno se potkáváme s domácím týmem Sokol Hluboká. Opět vyrovnaný zápas až do konce, ale opět nepodařená dohrávka poslední směny a následná prohra 9:7. Čeká nás poslední zápas proti Miners Kladno, který nakonec vyhráváme 10:4 a je to pro nás radostná tečka za celým turnajem. Dvě výhry nás nakonec posouvají na celkové 15. místo.

Před námi už je jen společné sledování finále mezi Piranhas Beroun a Hrochy Brno, ve kterém jednoznačně dominují Hroši, a následný závěrečný ceremoniál. Děti dostávají medaile a při vyhlašování vítězů předvádí krásné gesto. Ve chvíli, kdy si pro medaile jdou kluci z vítězných Hrochů, skandují děti z několika ostatních nastoupených týmů “Hroši Brno” a pořádně jim tleskají.

Až na vítězné Hrochy Brno, bylo MČR velmi vyrovnané a přesvědčili jsme se, že hrát se dá s každým týmem. Hranice mezi úspěchem a neúspěchem v podobě postupu mezi 8 nejlepších byla nesmírně tenká. Nechybělo mnoho, abychom skončili do druhého místa ve skupině. Oproti loňským výsledkům se jedná o hmatatelný posun a nadějný příslib do dalších let. Navíc celý turnaj jsme odehráli s velmi mladým týmem, kdy v několika utkáních bylo na hřišti 5 dětí z kategorie U8 a jen 4 hráči U9. Turnajem jsme si potvrdili, že pokud chceme držet krok s nejlepšími, je potřeba hrát během roku více těžkých utkání. Bohužel v našem kraji nemáme většinou konkurenci, která by nás dostatečně prověřila. Proto bude nutné párkrát do roka vycestovat za těmito zápasy na jih Moravy.

Na závěr lze říci, že i přes několik prohraných zápasů jsme si celý turnaj s dětmi užili a to nejen na hřišti, ale také mimo hřiště. Každý večer jsme se těšili na ubytování, které jsme měli celé jen pro sebe a kde na děti čekal bazén, trampolína a velká zahrada. Děti tak zažily odpoledne plné skákání do bazénu, společného blbnutí a potápění. Večer pak využívaly trampolínu, běhaly po zahradě a hrály různé hry jako super parta. Někteří z rodičů a dětí stihli také vyjížďku na koních, kterou místní statek nabízí, jiní se pustili do billiardu a my ostatní jsme se každý večer výborně bavili na terase a samozřejmě nezapomněli na dálku fandit našim baseballistům v zápasech proti Drakům.

Tým Arrows reprezentovali: Kuba Agel, Šimon Sionko, Tom Strachota, Kuba Štefek, Tobias Válek, Zack Minton, Maty Děngl, Maty Krejzek, Dan Kuchařík, Alex Ryška, Niki Vargová a Kuba Šícha.

 

Fotogalerie zde