Klub - Aktuality

Mladší kadeti mistři regionu!

Na konci letních prázdnin a začátkem školního roku se náš tým U13 zúčastnil tří turnajů. Přípravného turnaje Back to school v Praze, s bilancí 2 výhry (Technika 10-3 a Hroch Brno 3-1) a 3 prohry (Tempo 2-6, Třebíč 3-12 a NW Warriors 7-12). Poté kvalifikace MČR v Třebíči, kde jsme sice opět porazili Techniku Brno 11-3, ale na baseballově vyspělejší tým Draky Brno (pozdější mistry ČR) a Třebíč Nuclears nestačili 3-15 resp. 3-16, což znamenalo třetí místo a účast na MČR B. To se hrálo na Technice a po výhře nad Berounem 15-1 jsme dobře rozehraný duel s Kotlářkou ztratili v poslední směně. Technika nám pak v dohrávce walk-offem oplatila prohry na předešlých turnajích a skončili jsem na konečném čtvrtém místě.

Poslední hrací víkend bylo finále oblastní soutěže, kde jsme se střetli, v dvojzápase s Klasikem Frýdek-Místek. První zápas startoval na kopci Milan Lichnovský, který společně s dobrou obranou udržel v prvních směnách pálkaře soupeře na nule, naopak nás v první směně dostal do dvoubodového vedení hitem Dominik Drličko, a v druhém inningu dokonce tříbodovým homerunem Jakub Břečka změnil skóre na 5:0. V dohrávce třetí směny se rozjeli soupeři a za stavu 5:2 s plnými metami šel házet Jonáš Martinčák. Tomu se po hitu podařilo dvěma strike outy udržet vedení 5:4. V poslední směně Jakub Rusz získal metu zdarma a po chybě obrany šestý doběh. Jelikož soupeři v dohrávce skórovali jen jednou, byl jeho doběh vítězný 6:5.

V úvodu druhého zápasu se Klasici na Vítka Robenka dostali do vedení 4:1, v druhé směně se nám podařilo šesti hity a tříbodovým homerunem Jonáše Martinčáka soupeře zatížit osmi body. V poslední směně Frýdecko-Místečtí pálkaři snížili skóre na dvoubodový rozdíl, ale poté Johny jako správný leader přišel na kopec a dvěma strike outy zápas zavřel a rozhodl o našem vítězství v Moravskoslezské lize.  

S letošní sezónou jsem relativně spokojen, kluci byli na trénincích velice pracovití a většina udělala obrovský pokrok. Velice jsme se zlepšili na pálce, získávali čím dál větší jistotu v obraně a kdyby sezóna trvala o něco déle, tak by jsme snad doladili i běh po metách, který společně s koncentrací byl po celý rok naší největší slabinou.

Team pálkařsky letos táhli Jonáš Martinčák (BA .741, 6 HR a 48 RBI), Jakub Břečka (BA .473, 3 HR a 28 RBI), Dominik Drdličko (BA .480 a 16 RBI) a Milan Lichnovský (BA .433). Na slušný průměr se pak dostali Jakub Rusz .333, Richard Krömer .316, Vítek Robenek .306 a Eliáš Osmančík .295. Výše zmiňovaný Jakub Rusz pak týmu výrazně pomohl na pozici catchera, kde odehrál drtivou většinu zápasů. Na nadhozu se pak team opíral o výkony Jonáše Martinčáka, kdy ze 138 pálkařů jich bylo 73 strike-out, 10 dostalo BB a pouze 13 odpálilo. Velice slušné výkony pak podávali Milan Lichnovský, Vítek Robenek, Dominik Drdličko a Richard Krömer, kteří házeli spolehlivě do zóny.

Musím poděkovat všem trenérům: Jakubovi Martinčákovi, Milanu Lichnovskému, Petrovi Krömerovi a Vaškovi Šíchovi, bez kterých by se kluci výkonnostně posunuli daleko, daleko méně.

Za Arrows White U13 letos nastoupili: Jonáš Martinčák, Jakub Břečka, Dominik Drdličko, Milan Lichnovský, Jakub Rusz, Richard Krömer, Vít Robenek, Eliáš Osmančík, Adam Kiršner, Jonáš Hanusek, Jenda Šícha a Kvido Mifek.

Zároveň děkuji všem rodičům za skvělou podporu na zápasech.

Pavel Kociňák

  • Tým: Baseball U13