Klub - Aktuality

Kadetky na poháru ČSA – stříbro !!! Mise splněna!!!

Tento víkend se tým našich kadetek účastnil v Praze poháru asociace českého softballu. Vzhledem k lichému počtu zůčastněných týmů – celkem 13, na nás vyšla skupina, ve které byly týmy čtyři. Tím pádem holky v tomto náročném víkendu hrály o jeden zápas víc, než týmy z ostatních skupin. A tohle tohle byla na třídenní turnaj pěkná porce zápasů.

Základní tým kadetek byl ve složení Zoe Slaná, Vivi Tsameti, Aneta Jandíková, Adéla Svobodová, Nikita Karstenová, Lucie Wilczková, Lucie Večeřová , Vilma Ondryášová, Bára Košatová, Terka Školoudíková, Terka Kotásková, Alice Štěpánková, společně se zahraniční posilou – 13ti letou reprezentantkou Ukrajiny Yeva Kysil.

Již v pátek holky nastoupily do prvního zápasu proti týmu Merklín s jasnou vizí získat na turnaji medailové umístění. Základní část turnaje byla omezena na 105 minut, nebo 6 směn. Proto bylo nesmírně nutné minimalizovat naše chyby a naložit soupeřkám co nejvíc bodů. Bez jakéhokoli respektu holky porazily  Merklín 7:4.

Druhý páteční zápas nás po delší mezizápasové pauze čekalo „B”éčko Joudrs. Ani takto dlouhá pauza holky nerozhodila a vyhrály rozdílem 14:3, kdy Joudrs B jako domácí tým nedokázal ve své dohrávce přidat ani bod.

V páteční večer se celý tým sešel v hotelovém meeting room, kde jsme s napětím na velkém plátně sledovali přímý přenos pátečního finále extraligy mužů.

Páteční výkon ve finále extraligy mužů vlil do děvčat bojovného ducha, který přenesly do své sobotní hry a v ranním zápase porazily tým Piranhas Beroun vysoko 13:4. Toto byl poslední zápas základní skupiny, který nás posunul směrem ke čtvrtfinále. V tomto zápase čekal holky nelehký soupeř Sabat Praha. I v tomto boji holky obstály a porazily soupeřky 7:4 a tím nás čekalo semifinále.

Po další mezizápasové pauze jsme se dozvěděli našeho dalšího soupěře – Olympia Blansko. Tento tým známe a v lize si holky se soupeřkami poradily. Ale náročnost turnaje díky jednomu zápasu navíc, pobytu na hřišti od rána až do večerního zápasu, byla pro tým hendikepem. V prvních směnách tohoto zápasu to bylo znát a soupeřky nám uštědřily 3 body v jedné směně. Před dohrávkou šesté směny byl stav utkání 1:3. V této dohrávce poslední směny holky jako domácí tým dokázaly soustředěným výkonem srovnat stav na 3:3. Byl to pro ně náročný večer. Vypjatý zápas, náročný jak fyzicky, tak psychicky. Velmi náročný zápas po celém dni na samotný závěr. A situace byla opravdu velmi napnutá, když nás soupeř dvakrát vyautoval a zbýval poslední aut do konce utkání. Na tento stav při obsazené první a třetí metě se na pálku postavila Aneta. Trenérky zvažovaly několik variant, jak tuto situaci zahrát. Nakonec se rozhodly první nadhoz nechat pálkařku dělat svou práci. A za stavu 3:3, při dvou autech, obsazené první a třetí metě – první nadhoz a Aneta posílá balon na trávu mezi LF a CF a soupeřky v této situaci nestíhají zahrát čistou jedna, což pro nás znamená čtvrtý bod – úžasný obrat zápasu v té úplně poslední chvíli!!! Holky vyhrávají 4:3!!! Velice důležitá výhra, která nás dostává do finále celého turnaje.

Nedělní dopoledne bylo deštivé, ale podle předpovědi nám na polední finálový zápas mělo vyjít softballové počasí. Polojasno, ani vedro ani zima. Sice v průběhu zápasu lehce zapršelo, ale byla to pouze jedna přeháňka. Do finálového zápasu nastoupily holky proti velice silnému týmu Joudrs Praha A. Byl to krásný a velice náročný boj, plný nádherných zákroků našich hráček. Celý tým na závěr turnaje ukázal svou vůli a psychickou připravenost na těžká utkání. A ikdyž holky prohrály 0:9, radost z nádherného druhého místa byla veliká.

Ještě jednou musíme pogratulovat celému týmu k úžasnému výsledku. Také výborným výkonům nadhazovaček – Zoe, Yeva a obě Lucky. A také dvěma úžasným HR Zojči Slané – jeden tříbodový a jeden GRANDSLAM. A Vivi byla od HR jen malinký kousek. Ale to opravdu největší poděkování a gratulace za víkendový výkon patří celému týmu včetně trenérského kvarteta.

Také musíme poděkovat obětavým rodičům za pomoc s organizací hlavně dopravy na turnaj a za jejich hlasitou podporu v hledišti. Vaše divácká podpora hnala holky k vynikajícím výkonům a doufáme, že vás výkon celého týmu potěšil.

MARTIN