Klub - Aktuality

Žákyně Arrows bronzové na Mistrovství ČR

Posledním turnajem a vrcholem letošní sezóny bylo pro žákyně Mistrovství České republiky. Čtyři týmy poměřily síly v nádherném Svoboda parku v Praze o víkendu 25.-26.9.2021. Hrálo se systémem každý s každým a následně 1. a 2. finále a 3. a 4. o třetí místo. V sobotu jsme vyzvali domácí Joudrs. Hned v první směně jsme se ujali nadějného vedení 2:0, soupeř však záhy vyrovnal a následně ve třetí a hlavně čtvrté směně zápasu postupně navyšoval na konečných 9:2.
Druhý zápas s Eagles Praha byl velice napínavý, jak je patrné i z konečného skóre 3:2 v náš prospěch. Hráčky Eagles se rvaly o každý míč a do zápasu daly skutečně vše. Tlak na pálce soupeře jsme pocítili zejména ve čtvrté směně, kdy po trefení hráčky a následné chybě v naší obraně byly bez outu obsazené hned dvě mety. Naše obrana však zabrala a zahrála postupně out na třetí, druhé a nakonec i domácí metě a povolila nakonec pouze jeden doběh. Pochvalu si zaslouží Nela Strachotová, která odházela svůj nejtěžší zápas kariéry. Později odpoledne s napětím očekáváme důležitý zápas Joudrs vs. Hit Opava, dvou papírových favoritů pro finále. Naneštěstí Joudrs podléhají Hitu překvapivě vysoko 0:7 a nám je tak jasné, že v neděli musíme Opavu porazit vysokým skóre, abychom si v případném "kolečku" vybojovali účast ve finále. Nic není nemožné a naděje umírá poslední nicméně Hit Opava má letos silný ročník, což z nich v kombinaci s hostujícími posilami dělá opravdu těžké soupeře. Jako startující nadhazovačku jsme pro tento zápas zvolili Verču Navrátilovou, kterou soupeř nezná tak dobře. Je to dobrý tah, nicméně abychom si udrželi šanci na finále, je potřeba prosadit se v útoku, obsadit mety a bodovat od samého začátku zápasu. Podaří se to však pouze dvěma hráčkám, Terce Školoudíkové a Šarlot Bogdalíkové, které obě po dvoumetovém odpalu do vnějšího pole také samy skórují. Zápas je velice vyrovnaný a do čtvrté směny za stavu 2:2 již nastupuje na nadhozu Terka Školoudíková. Vše vypadá nadějně, držíme další směnu. Pak ale v dohrávce zápasu při dvou outech a obsazené třetí metě přichází na plný stav krátký odpal soupeře směrem ke třetí metě ven z hřiště. Rozhodčí to ze záhadného důvodu vidí jinak a ukáže správný odpal. Než se stačíme vzpamatovat soupeř skóruje a tak po tomto neuvěřitelně sporném rozhodnutí končí zápas 2:3 ve prospěch Hitu Opava. Nyní je potřeba se rychle vzpamatovat a dát vše do posledního a nejdůležitějšího zápasu o třetí místo s Eagles Praha. Sázíme na nejsilnější sestavu a na nadhozu pokračuje Terka Školoudíková. Hned první dvě pálkařky Eagles prověří naše vnější pole. S prvním míčem si perfektně poradí Sára Zámostná, druhý míč je o něco těžší a kuriózně zahráváme "asistovaný fly out", který se Sáře odrazí přímo do lapačky Kiki Andrade. Tato důležitá podpora obrany pak Terce dodá jistotu na nadhozu a následuje její standartní perfektní výkon a sedm strikeoutů v řadě. V poslední směně se sice soupeř ještě dostane na mety, ale k té domácí jej nepustíme. Našim pálkařkám se v tomto zápase sezóny v útoku daří a po sedmi hitech postupně stahujeme osm bodů. Zápas končí rozdílem po čtvrté směně za stavu 8:0. Máme bronz!!!

Zisk bronzových medailí je zadostiučiněním pro hráčky, které loni po skvěle odehrané sezóně jako první nasazené na MČR 2020 nedostaly příležitost svou soutěž dohrát z důvodu zhoršené epidemiologické situace. Některé z nich již letos v žákyních hrát nemohly, za to v kadetském týmu Arrows Ostrava vybojovaly bronzové medaile. Tento žákovský bronz je však také jejich zásluhou, protože jsme jeden tým, jsme Arrows a společně si pomáháme růst!

Tým Arrows žákyně U13 na tomto turnaji reprezentovaly: Tereza Školoudíková, Tereza Kotásková, Nikol Falaštová, Veronika Navrátilová, Šarlota Bogdalíková, Christina Andrade, Elen Sionková, Nela Strachotová, Sára Zámostná, Antonina Koniarska, Julie Škutová a Ivana Martinčáková pod vedením trenérského týmu ve složení: Barbora Večeřová, Pavel Školudík a Kateřina Kotásková.

Velice děkujeme našim úžasným fanouškům a rodičům za podporu během tohoto turnaje i celé letošní sezóny. Děkujeme také ostatním hráčkám, které nastoupily v letošní sezóně, jmenovitě Alici Štěpánkové, Nicole Vargové a Sabině Chytřinské. Děkujeme realizačnímu týmu: Honzovi, Michalovi, Jakubovi, Marcelovi a Lucce a děkujeme manželům Strachotovým za úžasné fotografie, které si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

 

 

  • Tým: Softball U13