Klub - Aktuality

Splněno! Druhá výhra nad Hlubokou a definitiva účasti v TOP6.

Ondřej Satoria a William Parsons to byl souboj dvou startujících nadhazovačů v pátečním duelu v Arrows Parku. Z tohoto první duelu a přímé konfrontaci dvou týmů bojujících o postup do nadstavbové částí TOP6, vyšel vítězně Ondra. I když vstup do zápasu nebyl příliš povedený. To, když Martin Mužík, třetí pálkař hlubockého line-upu, hned v první směně odpálil míč až za plot.

Na odpověď domácích se nečekalo příliš dlouho. Ostravský útok v dohrávce druhé směny zahájil Aleš Navrátil singlem do vnějšího pole. Následoval „dvojmeťák“ zadáka Mathiase Schwarzingera a jen velmi těsný out veterána Aleše Navrátila při běhu z první až na domácí metu. Nicméně Jakub Kubica poté hitem přes střed hřiště stáhnul dva běžce a obrátil tak stav na 2:1 pro domácí Arrows. Poté se v utkání nic, co by změnilo skóre zápasu, nedělo. Oba nadhazovači předváděli skvělé výkony.

V sedmé směně střídal Ondru Satoriu na kopci Alex Šín, který se v „sedmičce“ rozehřál k solidnímu výkonu. Na 3 outy mu stačilo 8 nadhozů. V dohrávce téže směny po řadě špatných nadhozů nadhazovače hostů, met zdarma, se podařilo domácí ofenzívě obsadit všechny tři mety. Následně při jedné rozehře ve vnitřním poli a v ne moc často vídané situaci, Radim Novotný využil nepozornosti obrany Hluboké a ukradl domácí metu. Na tabuli tak připsal třetí bod pro domácí Arrows. Ačkoliv se Sokol Hluboká ještě snažili obrátit utkání ve svůj prospěch, tak zbývající dvě směny jim Alexandr Šín povolil pouze jeden hit ukořistil “save“ pro sebe a pro domácí Arrows vele důležitou výhru v honbě za TOP6.

 V sobotním druhém víkendovém zápasu v Arrows Parku proti Hluboké jsme šli s jasným cílem vyhrát a potvrdit si definitivně místo v TOP6.  S Alecem Lemmonen startujícím na kopci jsme začali podobně jako v pátek. Sokol hned v první směně dokázal bodovat, kdy prvního pálkaře hostí Alec trefil nadhozem, aby ho následně hitem poslal až na domácí Mužík. Startér Hluboké Karmin Villa se v dohrávce první směny blýsknul třemi strike-outy a vypadalo to, že to bude těžký oříšek pro útok Arrows. Ale opak byl pravdou.  Hned v dohrávce druhé směny dali domácí výsledku jasný ráz. Villa ztratil kontrolu nad svými nadhozy a musel být střídán. Změna hostujících nadhazovačů hlad ofenzívy Arrows nezastavila a v tomto „big inningu“ se skóre zastavilo na číslovce osm. Parádní třešničkou na dortu v této směně byl homerun Kuby Malíka, kterým „Malda“ zaznamenal svůj 900-stý hit své bohaté extraligové kariéry. Arrows pak již v poklidu přidávali další body. Zastavit jejich útok se nepodařilo ani celkově pěti nadhazovačům Hluboké, a tak utkání skončilo po osmé směně rozdílem deseti bodů.

Série se dohrávala v neděli na hřišti soupeře a výhru si připsal Sokol Hluboká. Asistent hlavního trenéra Aleš Navrátil hodnotí víkend slovy: „Věděli jsme, že nás čeká velice náročná série, protože jsme potřebovali dvě vítězství k postupu do TOP6. Vynikající nadhoz a excelentní obrana v prvních dvou zápasech, útok se trošku trápil, ale nakonec se nám vše podařilo dotáhnout do zdárného konce. Třetí zápas jsme již v poněkud okleštěné sestavě jeli na hřiště hostů, kde jsme i tak podali slušný výkon. Na výhru to však nestačilo. Našim cílem bylo vyhrát sérii a tím si zajistit postup do TOP6 bez dalších komplikací. To se nám povedlo.“

 

Statistiky k zápasům najdete zde:

13.5. Arrows Ostrava - Sokol Hluboká 3:1

14.5. Arrows Ostrava - Sokol Hluboká 12:2

15.5. Sokol Hluboká - Arrows Ostrava 7:3

 

 

Foto: Ladislav Svěnčík

  • Tým: Baseball Muži