Klub - Aktuality

Grand slam Dana Černého orazítkoval vítězství nad Tempem. Sobota patřila hostům.

Složení TOP6 bylo před tímto víkendem jasné. Oba týmy Arrows Ostrava i Tempo Praha se v nadstavbové části spolu ještě potkají. Takže v pátečním dohrávaném zápase prvního kola v Arrows Parku se na hřišti objevili také hráči širších kádrů. Zápas za domácí Arrows odstartoval na kopci Saša Šín. V prvním dvou směnách se skóre zápasu neměnilo. Výraznější bodový příděl přinesla až směna třetí. Kdy se hosté nejprve ujali vedení solo homerunem, abychom následně v dohrávce téže směny razantně odpověděli útočnou vlnou sedmi bodů. Na začátku čtvrté směny Pražané našli recept na nadhozy Saši Šína. Kontrolovali několika hity a back-to-back homeruny. Sašu na kopci vystřídal Matěj Satoria, který ofenzívní tlak hostů zastavil, ale rozdíl ve skóre byl už jen jednobodový. Odpověď Arrows na sebe nenechala čekat. Hned v dohrávce 4.směny, kdy hostujícího nadhazovače opustila kontrola jsme na mety zdarma obsadili všechny tři mety. A přišla velká chvíle Dana Černého, který vystřelil GRAND SLAM homerun a tím ukončil veškeré naděje Tempa na zvrat v zápase. Arrows ofenzíva přidala ještě tři doběhy v dohrávce šesté směny. Jelikož Matěj Satoria už nepovolil hostům žádný doběh, tak zápas skončil vítězstvím a rozdílem 16:6 po sedmé směně.

V pěkném byť větrném sobotním odpoledni jsme odehráli poslední zápas základní části - odložený duel s týmem TEMPO Praha. Náš soupeř se hned v první směně ujal vedení, které až do konce nepustil. Ve třetí směně se zahraniční posile soupeře Keibertu Petitovi, podařil zopakovat páteční majstrštyk Dana Černého a homerunem poslat své tři spoluhráče i sebe na domácí metu pro body. Po tomto Grand slam HR byl startující Josef Cihlář na kopci nahrazen Alecem Lemmonem, který dovolil jeden bod a utkání předal po třech směnách Ondrovi Satoriovi za stavu 4:7. Náš útok se již na pálce neprosadil, soupeře jedním bodem v deváté směně zakončil skóre zápasu na 4:8. Za zmínku stojí pálkařská úspěšnost naší první mety Aleše Navrátila .600. Náš "zadák" Boris Bokaj měl rovněž úspěšný útok .500.

Výsledek tohoto zápasu poslal náš tým na šesté místo po základní části a budeme čekat na rozpis nástavbové části, která se má rozběhnout hned příští víkend

Těšíme se, že se bude moci A-tým opřít o solidní diváckou podporu v bojích o medailové umístění. 

Statistiky k zápasu:

20.5. Arrows Ostrava - Tempo Praha 16:6

21.5. Arrows Ostrava - Tempo Praha 4:8

  • Tým: Baseball Muži