Klub - Aktuality

Ženy jdou do semifinále! Čtvrtfinále play-off vs. Sabat Praha vítězně ve dvou utkáních

Sobotní první zápas čtvrtfinále play-off hraný v Praze byl velmi vyrovnaný. V chladném a deštivém počasí domácí od poloviny zápasů vedli, kdy se nakonec naše nadhazovačka Crystine Kistner dostala do pohody a společně s probuzenou ofenzívou dokázali po sérii odpalů otočit skóre na 5:3 v náš prospěch. Hvězdou ofenzívy se stala mladá naděje Arrows, Violeta Tsameti, který dvěma odpaly zařídila 4 z 5 bodů. V dohrávce 7.směny už Sabat jen korigoval na konečných 5:4 pro Arrows. V sérii hrané na dva vítězné zápasy jsme se ujali vedení 1:0.

Nedělní zápas, již v domácím Arrows parku, naše ženy začaly o poznání lépe. V porovnání se sobotním duelem o hodně lépe pálily. A k tomu přidaly agresivní běh po metách, který dělal soupeřkám velké problémy. Obrana v čele se skvěle házející nadhazovačkou Robinou Burkovičovou podpořena pěknými zákroky v poli Karolíny Kovalské soupeřkám moc neumožnila. Utkání na nadhozu pak k vítezství dotáhla Zoe Slaná, výhra 7:1, série 2:0 a postup do semifinálových bojů, zhodnotil trenér Pavel Burkovič.

Dominika Měšťanová, vnější polařka Arrows videla zápasy takto:

Tretie miesto v tabuľke po základnej časti nám umožnilo vybrať si súpera do štvrťfinálových zápasov. Nakoľko sme si vybrali Sabat Praha. Na začiatku sobotňajšieho zápasu sa nám na pálke nedarilo a prehrávali sme 0:3. V piatom inningu sa nám však po troj-metovom odpale Vivi vyrovnať na 3:3 a následne dotlačiť dva body, čo nám zaručilo prvú výhru 5:4. Nedeľný zápas však vyzeral oveľa lepšie. V poli a aj na pálke sme sa vedeli od začiatku presadiť a podarilo sa nám skórovať až 7krát čo viedlo k výhre 7:1. Dvomi výhrami sme si zabezpečili postup medzi najlepšiu štvoricu tímov a boje o medaile.

 V semifinálové sérii narazíme na jeden z pražských celků Joudrs nebo Tempo.

Foto: J.Kovalský

  • Tým: Softball Ženy