Klub - Aktuality

Arrows vs Draci 11:7, 4:9 / 5.8.2007

Tenhle článek jsem napsal o něco později než normálně, protože jsem se chtěl ujistit, že jsem zvolil ta správná slova. Moji hráči vědí, že nerad mluvím o kladech a záporech hned po zápasu, protože emoce bývají příliš nabité, ať už pozitivně nebo negativně. Rád se dostanu z hřiště a přemýšlím jinde. Obvykle s týmem rozebírám věci, které se nám podařily a ty, které jsme nezvládli, až později během týdne. (Poznámka překladatele: omlouváme se čtenářům, ale článek, který nám Anthony poskytl 8.8., jsme vzhledem k mimobaseballovým aktivitám nebyli schopni přeložit a umístit na stránky dříve. Děkujeme za pochopení)

Jsem si jistý, že pokud jste měli to štěstí shlédnout první zápas, asi budete souhlasit, že by byl pro televizní vysílání lepší. Jsem na naše kluky fakt pyšný. Vůbec nepodlehli ani „skvělým Drakům“, ani jejich reputaci. Faktem je, že jsem letos hráli s lepšími týmy než jsou Draci, v Holandsku. Poučili jsme se, že když důsledně hrát zápas a nebudeme hrát proti soupeři, máme šanci vyhrát…..A to proti komukoli!


Poté, co Smiley odpálil homera se dvěma outy v první směně, rychle jsme dodali pět doběhů v následujících dvou směnách a vedli jsme většinu zápasu. Boris hladce odházel 7 směn, umožnil Drakům jen pár odpalů a dva doběhy. V sedmé směně, když to bylo 5-3 se dvěma outy, Martin Kubovčík¨zahodil běžný odpal po zemi, další pálkař Pavel Budský byl zasažen nadhozem a naplnil mety, Boris pak stál proti dalšímu pálkaři, který odpálil rychlý míč přes centr za plot. Najednou to bylo 7-5. Musím říct, že Boris byl schopný se koncentrovat a dalšího pálkaře vyautoval. 

„Všichni jsme svým způsobem šampióni, neznamená to, že musíte být jen jednička nebo prostě ten nejlepší. Jen se prostě pořádně snažte! Pokud nejste první, tak pak se snažte přimět ty, co jsou před vámi, aby lámali rekordy tím, jak na ně tlačíte svým nejlepším výkonem!“
Letos jsme se naučili, že společně vyhráváme a společně taky prohráváme. Taky jsme se naučili, že neštěstí je součástí hry. Naši kluci se nevzdávají, snažíme se najít řešení našeho problému na hřišti. Začalo to s Citoveckého sólovým homerunem proti Budskému a pokračovalo to s 3bodovým homerem Mikea Griffina. Nakonec jsme v osmé směně pálili a pálili a všichni útočili. Potěšil mě přístup Michala Jurdzina, který hrál jako veterán. Po šesti dobězích v osmé směně šel v deváté směně zpátky na kopec Boris a dodělal line up Draků, bez strachu a vyzýval pálkaře Draků jako opravdový šampión a bojovník! Kluci, dobrá práce!


Kdybych měl psát jen o prvním zápasu, tenhle článek by neměl zpoždění… Druhý zápas přenášela televize a začal jako první, když Smiley odpálil homera poté, co jsme vyautovali první dva pálkaře Draků. Na konci první směny jsme vyrovnali skóre na 1-1. Jan Řeháček hladce zvládl první dvě směny, pak ale přišly známé potíže, které má se strike zónou. 
„Jak budeš reagovat na výzvu v druhé polovině určí, čím se po zápasu staneš: zda vítězem či poraženým.“


Vždycky je pro nás trenéry velice těžké stáhnout č. 23 z kopce, protože místy má prostě ty nejlepší výkony v lize! Z nějakého důvodu se mu stále nepodařilo najít způsob jak si udržet strike zónu, což je to, o čem je nadhazování. Musí si konečně uvědomit, že když je na kopci, je tam dalších osm kluků, kteří jsou za ním a chtějí taky hrát. Takže je to vlastně 9 kluků proti 1, a ten jeden je pálkař. Pravdou zůstává, že si to náš levák musí uvědomit opravdu rychle, protože play-off se blíží. Už si nemůžeme dovolit mety zdarma, musíme pálkaře vyzývat a nechat obranu, aby dělala svou práci!

Když se podívám na statistiky, dali jsme nejlepšímu týmu, který obhajuje 14. titul, ve druhém zápasu 16 met zdarma, když budu počítat mety zdarma, chyby a zasaženého pálkaře. Bude poměrně těžké porazit průměrný tým, nemluvě o nejlepším v lize. Vlastně jste svému týmu téměř znemožnili skutečně soutěžit. Vím, že jako trenér nemůžu moc svému týmu pomoci k vítězství, když musíme bojovat s našimi nadhazovači, kteří dávají tolik met zdarma. Vím, že je nepouštíme schválně, ale musíme za to přijmout odpovědnost hned teď. Házet striky a minimalizovat mety zdarma – to je jediný způsob pro startéry a bullpen, abychom měli oprávněnou šanci v play-off, vždyť každý zná nadhazovače….Postavte se pálkařům!


„Dejte si ještě větší úkol, než ten, který se snažíte zvládnout, a vytvoříte si schopnosti, které jsou nezbytné pro překonání původních nesnází.“

Po Janovi přišel Monster a házel dobře, ale šlo poznat, že nebyl úplně ve své kůži, protože musel přijít přímo z práce. Johnny Gál, Ondřej a V.J. pokračovali a házeli velmi dobře, neumožnili žádný doběh. Myslím si, že jsme ve druhém zápasu nebyli nejlepší, a myslím si, že to začíná u našich nadhazovačů… Už nemáme čas na výmluvy, buď se nám to prostě podaří, nebo ne… všichni víme, co musíme udělat jako tým!

„Cesta za slávou vede spolu s těmi ostatními.“

Go Arrows!