Áčko v Českém poháru jednoznačně „přejelo“ Techniku Brno.

Po delší herní pauze, zapříčiněné reprezentační pauzou ověnčenou úžasným postupem národního týmu na World Baseball Classic(WBC), nás opět čekal soutěžní víkend. V sobotu jsme odehráli první čtvrtfinálový zápas českého baseballového poháru. Do čtvrtfinále jsme díky výsledkům z Extraligy minulého roku byli nasazeni a v sérii na 2 vítězné zápasy byla našim soupeřem Technika Brno.

„V první zápase jsme na soupeře vletěli hned od samého začátku, což nám umožnilo odehrát zbytek zápasu uvolněně. Postupně jsme téměř každou směnu navyšovali naše vedení až na konečných 16:1, kdy zápas skončil předčasně rozdílem po 5. směně.

Ve druhém zápase nám naopak start vůbec nevyšel, a tak jsme po první směně museli otáčet nepříznivý stav 0:4. Do vedení jsme se dostali až v 5. směně, konkrétně přehoupli stav utkání na 9:4. Zápas jsme ukončili standardně v 9. směně za stavu 15:7.”, zhodnotil víkend vnější polař Dan Černý.

Dvě výhry nás v pavouku ČBP turnaje posouvají do dalšího, semifinálového kola. Ve kterém se utkáme, opět v sérii na dvě vítězná utkání, s Eagles Praha. V sobotu 1.10. od 14h v Praze. Doma v Arrows Parku se představíme v neděli 2.10. od 12h, případný třetí rozhodující zápas je na programu od 15h.