Hráči Arrows bojují na WBC

Ve skupině v Tokiu čelí největším výzvám své dosavadní kariéry i pětice z Arrows Ostrava, Ondra Satoria, Kuba Kubica, Kuba Grepl, Michal Kovala a Michael Vykoukal.

 A že jsou vidět, potvrdil svým skvělým výkonem proti největším favoritům, Japonsku, Ondra Satoria, na kterého asi do smrti nezapomene mega hvězda MLB Shohei Ohtani, kterého poslal sednout zpět do dogoutu Ondrův legendární nadhoz zvaný „dělník“.  „Našim cílem do zápasu s Japonskem bylo hrát vyrovnanou partii, a hlavně odehrát celých 9. směn. Ze začátku se samurajové trochu trápili, a dokázali jsme dokonce pár směn vést. Myslím, že jsme neudělali ostudu, a tuhle cennou zkušenost využijeme při podzimní mistrovství Evropy, které bude hostit v ČR také Arrows Park“, řekl po utkání Ondra.

 Ale vraťme se zpět k úvodnímu a klíčovém duelu s Čínou, ve kterém se národnímu týmu podařil neskutečný obrat v 9. směně. Toto vítězství 8:5 nám zřejmě zajistí další účast na tomto prestižním turnaji za 4 roky. I v tomto duelu jsme měli své želízko v ohni. Michal Kovala se stal jedním z hlavních aktérů, přestože jeho vystoupení na kopci přineslo obrat v zápase pro Čínu. „Byl to skvělý zážitek cítit atmosféru 5+ tisíc lidí a reprezentovat Českou Republiku. Poté co Martin Mužík odpálil homerun, který nás poslal zpět do vedení, jsem měl slzy v očích z toho, jakou jsem měl radost. Doufám, že ještě dostanu příležitost si to zopakovat tento týden“, zhodnotil Michal.

 Oba Jakubové, Grepl (3 AB) i Kubica (1 AB), si také zapsali své první starty na pálce na tomto turnaji, zatím bez úspěšného odpalu. Prvně jmenovaný, jako pinch runner, doběhl pro jeden důležitý bod v zápase proti Číně. Své dojmy z prvního zápasu proti Číně se pokusil popsat Jakub Kubica těmito slovy: „Do zápasu jsme vstoupili sebevědomě, ihned jsme skórovali a dali Danovi Padyšákovi náskok na začátek. Dan vydržel neskutečné 4 směny na 49 nadhozů. Od 5. směny začali Číňané lehce stahovat a obrat dokonali v 7. směně. 9. směnu jsme začali strikeoutem, naštěstí poté přišla meta zdarma a hit. Po změně nadhazovače Martin Mužík odpálil ihned první balon a ten proletěl snad skrze Tokio dome. Poté již zápas Marek Minařík uzavřel.“

Nesmíme zapomenout na posledního člena výpravy Arrows Ostrava Michaela Vykoukala, který si plní svou roli jako bullpen cather.

 V neděli brzo ráno si Český baseball na World Baseball Classic (WBC) připsal druhou porážku. Po pěti inkasovaných bodech hned v první směně podlehli v Tokiu Korejcům 3:7.

 Zítra opět v brzkých ranních hodinách odehrají naši baseballoví hrdinové svůj poslední zápas v základní skupině proti Austrálii, tak budeme věřit třeba v další překvapení a aktivní účast některého z pětice členů Arrows Ostrava v tomto zápase. Naděje na postup národního týmu do další fáze turnaje stále žije. Zlomte vaz borci. Držíme palce.