Klub - Aktuality

U8 - Zlatí na stříbrném first cupu

Dobrý den, dobrý večer přátele a příznivci mládežnického sportu.

V neděli 21. 5. 2023 proběhla v Orlové kvalifikace na turnaj first cupu v Brně. Tento turnaj byl velmi důležitý, bylo potřeba jej pobrat svědomitě a hned od začátku. Je to vstupenka na hlavní turnaj v Brně. Prvním soupeřem byl pro nás tým Orlové, kde jsme chtěli vstoupit do zápasu aktivně a hned po hlavě. Byli jsme hladoví po bodech a také to tak vypadalo. Chtěli jsme hrát, plnili jsme základní jednoduchá pravidla „ chytit balon a hodit balon“ a také se nám to vyplácelo. Dělali jsme auty jak jsme potřebovali. Musím také vyzdvihnout pálku, protože ta nám dnes šla extrémně dobře. Kontaktů přesných a tvrdých bylo u mnoha našich hráčů, kteří pálili excelentně. První zápas vyhráváme a odcházíme na dlouhou pauzu, kde musíme posbírat síly na nejtěžší zápas dnešního dne. Zápas proti Frýdku – Místku.

Před druhým zápasem svoláváme hráče a motivujeme je do dalšího teď nejtěžšího zápasu. Hráči leží na trávě a koncentrují se na důležitý match. Snaží se myslet pozitivně a s čistou hlavou. Protože jen s čistou hlavou a správnou koncentrací lze pomýšlet na lepší výsledky. Po krátké koncentraci máme my trenéři rozpravu s hráči. Motivujeme hráče do zápasu tím, že s námi dnes nemůže být náš head coach Kamil, že chceme urvat zápas pro něj. Hráče to správně nabudí a jdeme do zápasu s myšlenkou vyhrát. Začíná zápas proti Frýdku. Už víme z předchozích soubojů, že Frýdek má kvalitní útok, kde umí pálit tvrdé odpaly, a taky nám to ukázali. Pálili tvrdě a přesně. My jsme se nezalekli, ale odpověděli jsme stejnou laťkou a dali jsme jim taky pocítit, že náš tým umí útočit jak se patří. Obrana fungovala bezvadně a v tomto zápase se nám podařil double play, který jsme zahráli z chyceného odpalu. Po odpalu házíme na první metu, kde zašlapujeme metu dříve než vyběhnutý soupeř. Neskutečné drama ( větší drama než je seriál Dallas ) měl i konec tohoto zápasu, protože se štětí obrátilo na naší stranu a dokázali jsme po neskutečném konci zápasu vyhrát i tento zápas. Trenéři už mají okousané všechny nehty jak jsou zápasy dramatické a já skáču asi 6 metrů vysoko jak fandím našim božím hráčům. Jak píšu tento článek, ještě teď nemůžu pořádně mluvit 😃 „ jak přišel Johny o hlas ".

Mezi druhým a třetím posledním zápasem máme dovednostní soutěž Masters, kde jsme s týmem hovořili před touto disciplínou a chceme, aby si to užili a ukázali co v nich je. Tým byl rozdělen do 3 kategorií, které byly hod míčkem do dálky, odpal ze stativu a poté homerun běh po metách. Hráči si to užili a dokázali se zapsat kvalitními výsledky.

Po této soutěži máme další a to poslední zápas s Hitem Opava. Na hráčích jde vidět únava z těžkého konce, kde si teplo vybírá svou daň a podepisuje se na začátku našeho představení v posledním zápase. Začátek z naší strany byl unavený a bolavý. Dostáváme 5 bodů a jdeme z pole na pálku. Svoláváme si hráče a promlouváme jim do posledních sil v jejich tělech, aby dokázali sebrat všechny svoje síly a dali je do toho zápasu. Nemůžeme zápas jen tak vypustit, to nám naše srdce nedovolí. Hráči bedlivě poslouchají, bojují s vedrem, ale odpovídají kvalitně zpět Opavě. Pálíme opět jako bozi, a prostě znovu jedeme BOMBY. V nervy drásajícím zápase bez nehtů trenéři hryžou poslední zbytky a co se nestane. Tým zahrává v dnešním dni druhý double play. A to už je fakt s nervy konec. Hlasivky už žádný trenér nemá, ale opravdu jsme dotáhli míč z chytnutého odpalu na první metu, kde šlapeme dříve než soupeř. Jak mám ve zvyku říkat: NEEEEESKUTEČNÁ BOMBA!!!!! Poslední zápas vyhráváme taky a jásáme a tleskáme všem rodičům za podporu.

Bylo to děcka fakt božííííííí Víte co???? Jedeme na hlavní turnaj do Brna – a to jen kvůli našim výkonům. Nikdo jiným než naši hráči to nevybojovali. Byla to symfonie, byla to harmonie, byla to neskutečná bomba. V masters jsme se individuálně nakonec neprosadili, ale zvedáme hlavy našim skvělým hráčům. „ Pokud budete mít v týmu 9 individuálních hvězd, kterým souhra nejde, můžete mít v týmu i Barryho Bondse, ale ten Vám nevyhraje zápas. Pokud nebudete hrát jako jeden Tým, vyhrávat nebudete. Je to přesně o tom, co my trenéři říkáme našich hráčům. Není cílem být sám nejlepší, ale je cílem být spolu nejlepší a to se nám dnes povedlo. Smekám před každým kdo vstoupil na hřiště, kdo podporoval své děti, vnoučata, sourozence. Bylo Vás slyšet a do dalších zápasů Vás budeme potřebovat jako dnes. Děkuji taky dnes všem trenérům, kteří se podíleli na fungování celého našeho týmu.

DĚKUJEME Váš trenér Johny

  • Tým: T-ball U8