Softball U16

KADETKY V SUPERLIZE – TŘETÍ VÍTĚZNÉ KOLO

5.kolo superligy kadetek zavítalo k naší velké radosti do Ostravy, kde nám ale původní dvoudenní rozpis zápasů nabouralo ochlazení a déšť. Rozpis byl tedy upraven do jednoho hracího dne, hrací doba byla zkrácena ze 105 na 75 minut a systém představoval pouze odehrání základní části každý s každým, bez zápasů o umístění.

Bylo tedy důležité hrát všechny tři zápasy naplno od prvního útoku a nedát soupeřkám šanci, aby si vytvořily bodový náskok, který by se ve zkrácených časech zápasů těžko stahoval.

Do zápasů jsme nastoupily v kompletní sestavě, na kopci se silným nadhozem v podání Karolíny Kovalské a Zoe Slané a s Luckou Wilczkovou v záloze, oporou Violetou Tsameti na kečrovi, vnitřní pole výtečně podržely Aneta Jandíková, Adéla Stuchlíková, Zoe Slaná a Valerie Agelová, k tomu další děvčata z týmu Karolína Miškářová, Tereza Tichá, Adéla Svobodová, Nikita Karstenová, Vilma Ondryášová a Veronika Knapová, které se podle možností prostřídaly ve hře a na střídačce zabalené v dekách až po uši naplno fandily týmu v tomto opravdu chladném dni.

První zápas se Snails Kunovice, se kterými jsme se setkávaly v každém kole superligy nás nemohl zaskočit, věděly jsme, co můžeme očekávat. Zápas měl standardní průběh a k tomu dva skoro homeruny. První v pořadí Kovaliče, kdy chybělo jen pár centimetrů a druhý od Zoe, kdy se třásl plot. Konec zápasu v náš prospěch 8:5.

Druhý zápas s Blanskem jsme udržely bez doběhu soupeřek a domů jsme dostaly 10 hráček po dobré práci na pálce a nekompromisní hře v poli vyhráváme rozdílem 10:0.

Ve třetím zápase nás čekal tým Cats Brno, který byl podle očekávání silným soupeřem. Po několika chybách v obraně se soupeřky dostaly do vedení 4:1. Jdeme na pálku, kdy Kája M. po třetím puštěném strike obsazuje první metu. Viv na pálce, Kája s krádeží běží na druhou metu a odpalem od Viv (single hit) se dostává domů. Kovalič na pálce posouvá doublem Viv domů a dobíhá na třetí metu. Na pálce je Glum a má jediný úkol, a to složit ulejvku. Úkol splněn, srovnáno, stav 4:4. Poté další směna, 6:6 a jdeme do tiebreaku. Soupeř naší skvělé obraně nedokázal dát bod a my v dohrávce začínáme s Niki na druhé metě. Kája po složení ulejvky aut (na první metě). Niki ve skórovací pozici na třetí metě. Viv na pálce a po prvním puštěném ballu Niki dobíhá na domácí metu a vyhráváme 7:6 !!!

Poslední 5.kolo tedy ukončujeme třetí turnajovou výhrou, bodové hodnocení nás tedy dostává do dobré pozice v tabulce celkového hodnocení sezóny, odkud bude vycházet nasazení do skupin na MČR kadetek 2020. které je letos naplánováno na 9. až 11.10.2020 v Ostravě.

Budeme plně věřit, že nám zpřísněná bezpečnostní a hygienická opatření a vládní nařízení umožní dohrát sezónu, a s chutí si na MČR zahrajeme o medailová umístění.

Děkujeme rodičům za pomoc s úklidem hřiště a silnou diváckou kulisu.

Radka a Gabka

  • Tým: Softball U16