Softball U16

KADETKY ZTRÁCEJÍ 2 BODY NA PRVNÍ PŘÍČKU V EXTRALIZE

V letošním ročníku Extraligy kadetek nám v posledních dvou kolech počasí nepřálo, Arrows má dva neodehrané zápasy a ztrácí na vedoucí Tempo Praha dva body, ale naše holky mají zápas k dobru. Minulé kolo se kvůli dešti nedohrálo v Blansku a teď v neděli 23.6. musela být zrušena i tkání v Ostravě. Náhradní termíny budou určeny v nejbližších dnech.

Před prázdninovou pauzou, kterou vyplní klubový turnaj v Itálii a pro vybrané holky pak Euro-Africká kvalifikace Little League, jsme jen velmi těsně pod nejvyšším stupněm extraligové tabulky. Kádr kadetského týmu letos staví na baterii Mari Burkovičová a Eliška Poláchová, obě dvě byly letos vybrány do národního výběru Little League Senior a budeme jim držet palce, aby vybojovaly letenky na Světovou sérii v USA. Tým letos nemá tak silný line-up jako v loňské sezoně a přestože patříme mezi nejlépe pálící týmy v soutěži, stojí naše letošní výkony zejména na obraně. Pokud tedy v obraně zahrajeme bez nebo s jednou, dvěmi chybami dokážeme soupeře porážet. Tady je před námi spousta práce, aby druhá polovina sezony a potom MČR kadetek vyzněly pro obranu Arrows lépe.

Do kolektivu dobře zapadl nováček Bára Kaňoková i všechny tři posily z týmu žaček, zejména pak Zoe Slaná, která se stala nadhazovací dvojkou týmu a prokazuje své kvality i na pálce. Pevné místo mezi pálkařkami má Zuzka Pláničková a v posledních dvou kolech na sebe upozornily Bára Kozelská a Kája Kovalská, které jdou s přibývajícími zkušenostmi pálkařsky nahoru.

Krátkou ligovou pauzu musíme využít nejen k odpočinku, ale kvalitním tréninkem k přípravě na podzimní vrchol sezony.

  • Tým: Softball U16