Softball U13

Žákyně Arrows ovládly Nadstavbu Superligy

Poslední páté kolo Superligy žákyň jsme pořádali v Arrows parku o víkendu 3.-4.10. Turnaje Nadstavba A pro 4 nejlepší týmy základní části, kde se hrálo o nasazení na MČR se zúčastnily pouze 3 týmy. Domácí Arrows Ostrava a Hit Opava z divize Východ a Eagles Praha, vítěz divize Západ. Tým Piranhas Beroun se turnaje rozhodl nezúčastnit. Měli jsme tak poprvé v letošní sezoně možnost poměřit síly s Eagles Praha. V sobotu jsme spolu hráli vyrovnaně až do dohrávky třetí směny, kdy se Eagles ujali vedení 1:0. Našim pálkařkám se však v poslední páté směně podařilo stav zápasu otočit na konečných 3:1. Druhý zápas proti Hit Opava jsme začali výborně na pálce, kdy v první směně Tereza Školoudíková stáhla první dva doběhy homerunem! Zápas jsme skončili rozdílem 11:3 již po čtvrté směně. Do nedělních bojů o co nejlepší nasazení na MČR jsme tak šli z dobré výchozí pozice se dvěma výhrami. 

Nedělní utkání s Eagles Praha bylo neméně napínavé, vedení jsme se ujali ve druhé směně, ale soupeř hned odpověděl a vyrovnal stav na 2:2. Ve čtvrté směně se nám podařilo přidat jeden doběh a v páté nám tak stačilo ubránit, což se povedlo a končíme těsným výsledkem 3:2. Do posledního zápasu s bojovnými hráčkami Hit Opava vstupujeme lehce rozpačitě a soupeři se daří dvakrát skórovat. Ve třetí směně otáčíme zápas na svou stranu, ale soupeř opět vyrovná. Ve čtvrté směně už však naše obrana nepovolí ani jeden doběh a v posledním útoku se nám daří postupně doběhnout pro 4 body a následně bezchybnou obranou ukončit zápas s konečným výsledkem 7:4. Vítězíme v celém turnaji, a to znamená, že jsme první nasazený tým na vrchol letošní sezóny - Mistrovství České Republiky pro šest nejlepších týmů, které se odehraje v Trutnově v termínu 16.-18.10.2020. 

Krásný prosluněný víkend na domácím hřišti jsme si společně s fanoušky náležitě užili. Děkujeme rodičům za podporu během celé dosavadní sezóny, jejíž bilance je úžasná! 21 vítězných zápasů oproti pouze 3, ve kterých se dařilo lépe soupeřům.

Držte nám palce, ať se zadaří i na MČR. My proto uděláme vše!

Tým Arrows žákyně U13: Alexandra Brychlecová, Barbora Košatová, Lucie Večeřová, Alice Štěpánková, Tereza Školoudíková, Tereza Kotásková, Nikol Falaštová, Veronika Navrátilová, Sofie Mintonová, Elen Sionková, Nela Strachotová, Jolanta Ruszová, Anna Horníčková, Šarlota Bogdalíková, Antonina Koniarska pod vedením trenérů Barbory Večeřové, Pavla Školoudíka a Kateřiny Kotáskové

Fotogalerie zde.

  • Tým: Softball U13