Softball Ženy

Semifinále vs Žraloci Ledenice - druhý víkend

Semifinálová série po prvním hracím víkendu byla vyrovnaná 1:1 na zápasy. V sobotu jsme se pro další výhru vydaly do Ledenic. Na prkně se opět představila Veronika Pecková a my jsme opět musely být hodně trpělivé a soustředěné. Ve druhé směně jsme se po chybě obrany a několika nepřesných nadhozech dostaly do vedení 1:0. Na to ledenické holky odpověděly ve třetí směně a srovnaly stav zápasu na 1:1. Další body se nám podařilo stáhnout v 6.směně, kdy po vystáté metě zdarma a pár nepřesných nadhozech doběhl druhý bod. To donutilo soupeře ke střídání nadhozu. Bára Saviola se hned blýskla trojmetovým odpalem a stav zápasu byl rázem 3:1. Vedení jsme si udržely a slavily velmi důležitou výhru.

Nedělní zápas byl dlouho napínavý a s nulou na obou stranách. Do 5.směny se ani jednomu týmu nepodařilo skórovat. Ale ledenickým holkám se podařilo prostřelit naši obranu a ujaly se vedení 2:0. Na to se nám v dohrávce šesté směny podařilo snížit stav zápasu na 2:1. V poslední 7.směně se Ledenicím ještě povedlo dotáhnout třetí bod. My jsme na to už bohužel nedokázaly odpovědět, a tak stav semifinálové série je vyrovnán 2:2. Rozhodující zápas byl naplánován na státní svátek 28. září v Ledenicích.

Ledenický areál nám očividně vyhovuje, takže jsme si věřily a šly si za poslední, nejdůležitější výhrou. Skórovaly jsme opět jako první, ve 4.směně se Mari Burkovičová dostala na metu a po nepřesných nadhozech, doběhla pro první bod. Ledenice odpovídají a srovnávají na 1:1. V páté směně se nám podařilo obsadit všechny mety, ale odpal, který by nás poslal do vedení bohužel nepřišel. Vyrovnaný stav tak oba týmy udržely a šlo se do tiebreaku. V nastavené 8. směně Mari Burkovičová posouvá ulívkou běžce na tři a následná squeeze play Terky Kubicové stahuje bod. Žraloci v dohrávce srovnávají na 2:2. Soupeřky ale měly možnost zápas vyhrát, byly obsazené všechny mety, bez autů, ale naše obrana zahrála důležitý double play a ubránila vítězný bod. Devátá směna byla pro nás naprostá jízda. Robča Burkovičová, Bára Saviola a Kyo Morita rozjely šňůru hitů a rázem jsme vedly 6:2. Poslední 3 auty nám stačily k oslavě historického úspěchu. Poslední obranu jsme zvládly bravurně. Jeden stažený bod pro nás nic neznamenal. Double play a poslední out na Domču Rampáčkovou a vítězství bylo naše.

Finálové boje začnou už tento víkend. Sobotní první zápas se odehraje na hřišti Joudrs Praha. V Arrows Parku se můžete těšit už tuto neděli 3. 10. 2021 od 15:00. Tak nám přijďte fandit, protože my to budeme potřebovat!!!

  • Tým: Softball Ženy