Klub - Aktuality

PO ROCE V ITÁLII OPĚT VE FINÁLE

Ve dnech 5.-7.7.2013 se naši mladší kadeti zůčastnili již 11. ročníku Memoriálu "Flavio Visintin-PAPI" v Ronchi dei Legionari. Turnaj jsme absolvovali v tomto hráčském a trenérském složení:

Satoria Matěj, Humlíček Jan, Dus Jonáš, Černý Daniel, Prokeš Michal, Prokeš David, Noskievič Samuel, Miavec Daniel, Konečný Marek, Košata Ondřej a Saviola Barbora.Trenéři - Prokeš David a Černý Josef.

Ve skupině nás postupně čekali soupeři:

JUNIOR ALPINA TRIESTE

RANGERS REGIPUGLIA

TIGERS CERVIGNANO

V prvním zápase jsme nastoupili proti týmu Alpina Trieste v nedalekém Staransanu, kde po jednoznačném průběhu vítězíme 7:0. Po tomto zápase odjíždíme k moři, kde si užíváme krásného počasí, relaxujeme a připravujeme se na další zápas.

K dalšímu utkání jsme nastoupili proti týmu Rangers Redipuglia a zkušenosti z minulých let nám říkali, že se nebude jednat o žádný jednoduchý zápas.To se také potvrdilo. Ještě jsme se nestačili ani rozkoukat a prohrávali jsme 0:3. A to nebylo vše. V následující rozehře byl odpískán našemu nadhazovači "balk", což znamenalo čtvrtý doběh a následoval hned pátý, který vznikl po zajímavá situaci, když náš nadhazovač při obsazené první a třetí mětě udělal překračovaný pickoff a byl mu opět odpískán "balk" s tím, že v Itálii je překračovaný pickoff nepovolen. Za stavu 0:5 jsme se tedy pustili do velké stíhací jízdy. Kluci si vytvořili velký tlak na pálce, bojovali a postupně z náskoku soupeře "ukrajovali" až do vyrovnání na 5:5. Výborný zápas jsme nakonec dokázali "urvat" pro sebe, když v dohrávce poslední směny na dva auty nejprve Marek Konečný vybojoval metu zdarma a potom ukradl druhou metu. Pro vítězný bod jej hitem poslal Jony Dus. Byl to krásný zápas, který měl vše, co má utkání mít. Atmosféru, trochu nervozity, pěkné odpaly, pěkné zákroky v poli. Prostě přesně ten zápas, kvůli kterým se tady vyplatí jezdit.

V sobotním ranním utkání ( začátek v 8:30 ) nás čekal poslední soupeř ve skupině - Tigers Cervignáno. Vítězství nad tímto soupeřem zajištovalo první místo ve skupině. K tomuto cíli jsme nakonec dospěli po jednoznačném průběhu a vítězství v poměru 12:4.

Jsme v semifinále, jen čekáme na jméno soupeře. Za chvíli se ho dovídáme - jsou to domácí New Black Panthers.

SEMIFINÁLE !!!

Opět vynikající zápas v bouřlivé atmosféře, kde zaplněné tribuny ( i díky velké akci následující po našem utkání ) hnaly domácí tým do útoku. Ve vedení se pravidelně střídaly oba týmy, hrál se vynikající baseball s mnoha krásnými zákroky. Nakonec po hodině a půl ( časový limit utkání ) svítí na výsledkové tabuli stav 7:7. Na řadě je "tie break". Ovšem ani po dvou takto nastavených směnách rozhodnutí nepřichází a rozhodčí si volá manažery. Vzhledem k obrovské akci, která je naplánována po zápase a nutným přípravám na ni není možno utkání dohrát. Naznačuje, že o vítězi utkání a postupujícím do finále rozhodne los. To se nám moc nelíbí, chceme hrát a zápas rozhodnout na hřišti. Po chvíli zvítězí přátelské gesto domácího trenéra, který určuje jako vítěze a postupující náš tým. Vzápětí chápeme důvod, proč se utkání nemohlo dohrát. Na hřiště vtrhly televizní štáby a mnoho dalších, aby vše připravili na večerní "All star game" mezi italskou reprezentací a výběrem "hvězd" italské ligy. Díky pořadatelům jsme měli možnost utkání sledovat a byl to pro nás obrovský zážitek!

FINÁLE..

V neděli v 15. hodin nastupujeme do finále proti týmu RED DIAMOND, který postoupil do finále ze své skupiny z prvního místa, také bez jediné prohry.

V první směně na nás dolehla trochu nervozita z finálového utkání a soupeř se po našem zaváhání ujal vedení 2:0. Tento výsledek díky vynikajícím nadhazovačům a obranám obou týmů vydržel až do čtvrté směny. V ní jsme zaveleli k útoku my. Vytvořili jsme si velký tlak, jehož výsledkem byly čtyři body a vedení. Vítězství v turnaji bylo opravdu blízko. Ale ukázala se také síla soupeře, který v žádném případě nesložil zbraně a podařilo se mu stav utkání vyrovnat a v dohrávce utkání otočit na svou stranu. Konečný výsledek tedy je 5:4 pro Red Diamond a nám zbylo "jen" stříbro.

Tento turnaj byl výbornou přípravou na vrchol sezóny - MČR. Kluci a posila z týmu žaček Bára Saviola hráli velmi dobrý baseball proti výborným italským týmům a dle mého názoru je stříbrná medaile z tohoto turnaje velkým úspěchem.

Nyní čeká tým mladších kadetů zasloužené volno, od srpna ( přesné datum dáme vědět ) tréninky, následuje "letní kemp na Arrows" ( pro přihlášené ) a soustředění, kde celý tým doladí formu. Pak už nás čeká dohrát SmOP a co nejlépe se připravit na MČR!

Závěrem bych chtěl poděkovat rodičům za super atmosféru, kterou nám vytvořili. Rišovi za skvělý překlad a Pepovi za kaučování.

Díky, David.

  • Tým: Baseball U13