Klub - Aktuality

Arrows - Tempo

První dva zápasy ofenzivní smršť, třetí drama se šťastným koncem.

Velice potřebné tři výhry získali ostravští doma proti Tempu Praha, což znamená poskok na playoffové pozice.

V sobotu začal na kopci Marko Vykoukal a jeho přesvědčivý výkon dal základ uvolněnému průběhu utkání, ve kterém Arrows flirtovali s první letošní výhrou o rozdíl. Domácí trpělivě bodovali v každé úvodní směně, za prvních pět dějství nasázeli soupeři deset bodů a pak že se dohrávalo jen z povinnosti. Soupeř si připsal jen pět hitů proti domácím patnácti, z nichž tři skončily za plotem, dva po odpalech Petra Čecha, jeden Aleše Navrátila - 10:1.

Večerní utkání bylo jenpokračováním toho prvního, startér Tomáš Ondra sice nebyl tak dominantní jako jeho předchůdce, ale pálky Arrows prostě ten den nešlo zastavit. Tentokrát bylo hitů 23, každý v lineupu měm minimálně jeden, Jakub Kaplan 4, Martin Drong, Jakub Malík a Tomáš Juněc přidali po třech. Soupeř působil odevzdaně a tak první rozdíl této sezony byl na světě - 21:4.

V neděli se čekal souboj Rabonwitz - Bokaj, ani jeden se nakonec na kopci díky zraněním neobjevil. Roli startéra tak úspěšně plnil Michal Lisko, na druhé straně debutující Škvor a byl to souboj jak se patří. V prvních dvousměnaách oba týmy pokaždé bodovaly, Arrows šli do vedení ve čtvrté, aby o něj v páté po zaváhání obrany přišli. V sedmé a osmé směně díky dobrému situačnímu pálení domácí opět odskočili na rozdíl dvou bodů, to už s Janem Tomkem na kopci, což mělo znamenat konec pražských nadějí. Tentokrát ale hosté bojovali a po dvoubodovém HR Florese na začátku deváté směny vyrovnali. 

Dohrávka ale patřila lepším - Jakub Kaplan odpálil svůj osmý víkendový hit, Jakub Malík ho po chybě obrany dostal na třetí metu a Petr Čech pak walk off hitem na první nadhoz završil zatím nejlepší ofenzivní představení Arrows v letošní sezoně.

Ostrava je zpět na vyrovnané bilanci, okupuje čtvrtou příčku, má lepší pálkařskou náladu a to vše je před poslední třízápasovou sérií, která se uskuteční na hřišti vedoucích Eagles, velice povzbudivé a tak se bude v pátek cestovat mnohem kldněji s vědomím, že ztratit se toho moc nedá, získat se dá naopak hodně.

 

  • Tým: Baseball Muži