Klub - Aktuality

Arrows Ostrava - Draci Brno aneb „reklama na český baseball“

1.května. a 2.května byly na pořadu zápasy s nejúspěšnějším týmem české baseballové historie Draky Brno.

Před zahájením prvního zápasu se dva významní zástupci našeho týmu Romana Kucková a Ota Kaňok dočkali ocenění celé jejich kariéry. Obdrželi cihličky s jejich jmény a úspěchy, které budou zasazeny do tzv. „chodníku slávy Arrows“. Romana v našem týmu v minulosti hájila post nadhazovačky a skvělé trenérky. Ota dlouhou dobu hájil barvy našeho týmu A.

Poté už byl zahájen dlouho očekávaný boj. Čekali nás celkem tři zápasy.

První zápas

Za domácí se na kopci představil Jan Tomek, za hosty Ryan Bean. Draci se hned v úvodu utkání dostali do vedení 1-0. Arrows ovšem v dohrávce první směny stav utkání vyrovnal. Následoval boj, kde dominovali nadhazovači.  V dohrávce čtvrté směny se domácí dostali do vedení 2-1. V páté směně domácí odskočili do vedení o dva body.  Draci však nikdy nedávají svou kůži lacino a bojují. Snížili dokonce skóre na 4-3 . Ale to bylo na excelentně házejícího Jana Tomka vše. Poslední aut na začátku deváté směny znamenal výhru 4-3 a Honza Tomek za velkého aplausu skvěle odházel 9 směn.

Druhý zápas

V sobotu se za domácí na kopec postavil Boris Bokaj, za hosty Petr Minařík. Toto utkání jako by bylo pokračováním toho pátečního. První dvě směny bez bodu.  Ve třetí směně byli Draci na pálce a Přemek Chroust poslal odpal za oplocení.  Hosté se dostali do vedení 1-0.Další směny byly opět v rukách nadhazovačů. Směny utíkaly.  Dohrávka deváté směny vypadala pro naše hochy velmi slibně.  Po hitech Jakuba Kaplana a Alexandra Leeho byla obsazená první a druhá meta.  Tribuny bouří a věří v obrat. Na pálce Jakub Malík, odpalem posunul běžce na druhou, třetí metu. Krádež domácí mety, nevychází dva auty, třetí meta obsazena.  Na pálce Martin Drong . Odpálil a hosté zahráli aut, slavili vybojovanou výhru 1-0.

Třetí zápas

Za Arrows na kopci začíná Martin Drong , Draky zastoupil Michal Sobotka. Úvod zápasu bohužel patřil útočné smršti Draků, která znamenala, že se na začátku šesté směny dostali do vedení 7-0. Arrows se však nikdy nevzdávají a v dohrávce této směny snížili na 7-2. Draci si už ovšem toto utkání pohlídali. Konečný výsledek 4-8.

Tyto zápasy se určitě všem příchozím divákům musely líbit.

Další hrací týden nás čekají opět Draci.

Takže 10. května od 13-00 hodin a 16-00 hodin se těšíme v Brně.