Klub - Aktuality

U10 obhájili vítězství v Bronzovém Superpoháru

V pátek na 1.máje vyrazili na svůj první letošní soutěžní turnaj také naši desetiletí. Na Bronzový Superpohár do Olomouce jsme letos jeli obhajovat loňské vítězství ze Šumperka. Oproti loňskému t-ballu se již však hrálo z nadhozu trenéra - coachpitch (coachball). Přestože v ostatních oblastech již vloni soutěže mladších žáků probíhaly z nadhozu trenéra, tento turnaj byl teprve prvním oficiálním coapitchovým turnajem v naší oblasti.

Za jemného mrholení začaly první zápasy turnaje a naším prvním soupeřem byli Cannibals ze Šumperka. Zápas jsme měli pevně pod kontrolou, na pálce jsme přidávali bod po bodu a většina směn skončila na limit doběhů. Naproti tomu v obraně jsme soupeři nepřipustili žádný doběh. V turnaji jsme si tedy připsali první hladké vítězství.

Naším dalším soupeřem byli domácí Skokani. Zde byl průběh zápasu podobný a díky dominantnímu výkonu v útoku i obraně jsme získali druhé hladké vítězství. Během tohoto zápasu se již počasí umoudřilo a přestalo pršet úplně.

Náš třetí zápas se stal současně i finálovým zápasem celého turnaje, kde jsme jako hosté nastoupili proti rovněž neporaženému týmu Klasiků. Hned v úvodní směně jsme soupeře zaskočili, když jsme skórovali plnými 5-ti doběhy a v dohrávce bez bodu. Ve druhé směně jsme si připsali další 2 body, ale v dohrávce jsme poprvé nedokázali zahrát 3 auty a stav byl rázem 7:5. Ve třetí směně jsme však opět předvedli sílu našeho útoku 5-ti body a před dohrávkou jsme tak navýšili náskok o 7 bodů. Ve 3. dohrávce se sice soupeř opět dostával na mety a také skóroval nicméně naše obrana směnu, a díky časovému limitu také zápas, ukončila za stavu 12:6. Nutno dodat, že tento zápas byl plný pěkných zákroků na obou stranách a oba týmy se za předvedenou hru rozhodně nemusí stydět.

Po herní části turnaje nás čekala neodmyslitelná součást Superpohárů, kterou jsou dovednostní soutěže Masters. Přestože jsme si souhru vnitřního pole prozatím na trénincích nezkusili, naši hráči přesto dosáhli nejlepšího času při obhazování met. V běhu po metách naši nejmladší předvedli sympatický výkon a také v dalších soutěžích - hodu a odpalu do dálky naši hráči vynikali.

V prověrce před domácím Stříbrným Superpohárem jsme tedy obstáli. Můžeme se tedy těšit na ostravské souboje o víkendu 16.-17.5.2015, kde se bude bojovat o postup na Supercup 2015.

Závěrem bych rád poděkoval Lence a všem ostatním olomouckým pomocníkům za dobře zorganizovaný turnaj. Velký dík patří také všem rodičům za podporu našeho týmu!

Celkové pořadí Bronzového Superpoháru 2015:

  1. Arrows Ostrava
  2. Klasik Frýdek-Místek
  3. Cannibals Šumperk
  4. Skokani Olomouc
  • Tým: Coachpitch U10