Klub - Aktuality

ZÁVĚREČNÝ TURNAJ 3. ČSLŽ – NENÍ DŮLEŽITÉ VYHRÁT ALE JE DŮLEŽITÉ U TOHO DOBŘE VYPADAT

Softbalový kolotoč 3. Ligy žen „pro starší a pokročilé“ se tentokrát konal v krásném prostředí Hluboké nad Vltavou a v Ledenicích. Cílem našeho týmu bylo v sobotu v Hluboké vyhrát oba dva zápasy ve skupině a vyhnout se tak opravným zápasům a nastoupit v neděli ráno v Ledenicich rovnou do semifinále.

První sobotní zápas začal v pěkném parku v Hluboké přímo pod zámkem ve 12:00 a s přehledem porážíme štiky Pikes Praha 14:1. Po menší pauze nastupujeme ve 14:00 proti Spectrum a po perfektním výkonu Báry Štůskové na prkně porážíme pražandy 8:2. Cíl dne je tedy splněn a v neděli už budeme hrát jenom v Ledenicích.

Kdo by čekal bujarý večírek, mega párty v havajském stylu a noční koupání v bazénu bez plavek, by byl velmi zklamán. Holky po pětihodinové jízdě autem na místo, dvou zápasech pod přímým sluncem v pravé poledne a následném nakupování na večerní grilování byly taky unavené, že kolem jedenácté večer už v penzionu u Macků nebyl vzhůru vůbec nikdo.

V neděli ráno přemýšlíme nad taktikou, špekulujeme co by kdyby, přece jenom domů je to daleko ovšem soupeř nás předčil, převzal naší taktiku a dovedl jí do dokonalosti a tak porážíme Kunovice B 12:2 a čekáme na odpolední finále. Soupeř dorazil těsně před zápasem a dáme si znova repete se Spectrem. Nasazujeme zase Báru na prkno, která je zase perfektní jako vždy. V půlce zápasu jí střídá Míša, taky háže velmi dobře. Ovšem tentokrát soupeř neváhá a nasazuje takticky nadhoz ve stylu pomalý a pomalejší a nemůžeme se chytit. V poli už si únava vybírá svou daň a tak nakonec s odřenýma ušima vyhráváme 4:2.

Základní část 3. ČSLŽ končíme s bilancí 16 výher a žádná prohra. Postupujeme z prvního místa do podzimního finálového turnaje, který se bude hrát v Praze.

Výsledky po základní části:

  • Arrows Ostrava 40 b.
  • Miners Kladno 35 b.
  • Radotínský sportovní klub 33 b.
  • Žraloci Ledenice B 28 b.
  • Snails Kunovice B 28 b.
  • Blondies ČB 27 b.

Děkujeme trenérům Lubošovi a Michalovi za trpělivost s ženským týmem. 

Na turnaji startovala: A. Bělunková, D. Bušovská (Bulatová), K. Davidová, B. Štůsková, L. Uhlařová (Elblová), M. Šimková (Šindlerová) N. Koubková, I. Machačová, M. Carbolová (Nováčková) a K. Otoupalíková

Trenéři: L. David, M. Bušovský

  • Tým: Softball Ženy