Klub - Aktuality

Postup do Final Four vybojovali na domácí půdě i žáci Arrows (U11)

Žákovský tým Arrows Ostrava (U11) postoupil do Final Four mistrovství republiky. V kvalifikačním turnaji na domácí půdě skončil tým vedený Tomášem Greplem, Daliborem Kuckem, Gabrielou Šínovou a Markétou Gottvaldovou na děleném druhém místě za Třebíčí. O postupu Arrows rozhodlo lepší skóre v minitabulce s Tempem Praha a Eagles Praha. O republikové medaile se ve Final Four (1. až 2. října) utkají Draci Brno, Třebíč Nuclears, Hroši Brno a Arrows Ostrava. Podle všeho se bude hrát na půdě Draků.

„Po nešťastné prohře v dohrávce čtvrtfinále na České baseballovém poháru s Kotlářkou jsem rozhodně věřil, že tento tým má na víc, než na 7. místo v republice,“ říká trenér Tomáš Grepl. „Již na přípravném turnaji Back2School v Praze jsme si dokázali bez větších problémů poradit s týmy, které na poháru skončily nad námi.“

Ostravané v kvalifikaci na úvod prohráli s Třebíčí 3:13. Byl to jejich jediný sobotní zápas, další museli organizátoři kvůli dešti přesunout na neděli. V neděli pak Arrows porazili SaBaT Praha 11:3, prohráli s Tempem Titans Praha 5:6 a parádně zvládli klíčový duel s Eagles Praha 18:3. I tak ještě museli čekat na pondělní dohrávku SaBaTu s Eagles (0:26). Pokud by SaBaT překvapil, postupovalo by do Final Four díky lepšímu vzájemnému zápasu Tempo Praha. Takto při rovnosti bodů tří týmů rozhodlo vzájemné skóre. A to měli Arrows nejlepší.

„Hodně důležité bylo, že ihned po zaváhání proti Tempu jsme si dokázali poradit s Eagles. A s takovým výsledkem, který nás vynesl v kolečku až na druhé místo,“ těšilo trenéra Grepla. „Co je pro nás z dlouhodobého hlediska důležité, že jsme na turnaji opět potvrdili, že tým není postaven pouze na individualitách. V útoku dokázal pálit celý lineup. To bylo klíčové zejména ve fázích, kdy se nejlepším pálkařům tolik nedařilo. Potvrzuje to i nejlepší týmový pálkařský průměr .442 v naší skupině, kde jsme za sebou nechali i vítězné Nuclears. Celkově i s brněnskou skupinou nás v tomto předčili pouze vítězové poháru Draci Brno.“

Na nadhozu se tým podle trenéra opíral zejména o hráče se zápasovými zkušenosti z kategorie U13. „Ale opět byl důležitý i výkon ostatních nadhazovačů v ostatních zápasech, tak jako na všech turnajích. Když však pominu nadhazovače, tak v obraně máme docela velké rezervy,“ upozorňoval Tomáš Grepl.

Kvalifikační skupinu v Brně suverénně ovládli pořádající Draci. Vyhráli všechny zápasy s drtivým skóre 72:2. O druhém postupujícím také rozhodla minitabulka tří týmů se stejným počtem bodů. Skóre v ní měli nejlepší Hroši Brno a postupují na úkor Pipas Brno a Kotlářky Praha. Pátá skončila Technika Brno.

Výsledky Arrows: Třebíč Nuclears 3:13, SaBaT Praha 11:3, Tempo Titans Praha 5:6, Eagles Praha 18:3.

Pořadí: 1. Nuclears Třebíč 8 bodů (4/0, skóre 38:5), 2. Arrows Ostrava 6 (2/2, 37:25), 3. Eagles Praha 6 (2/2, 34:30), 4. Tempo Titans Praha 6 (2/2, 22:20), 5. SaBaT Praha 4 (0/4, 6:57)

Sestava Arrows: Lukáš Hurta, Filip Votava, Matyáš Pjontek, Viktor Gajdica, Hynek Najvert, Marek Slapnička, Dalibor Slapnička, Dominik Giancarlo, Vojtěch Švigost, Adam Lacina, Filip Šín, Filip Šimek, Marián Zádrapa.

  • Tým: Baseball U11