Klub - Aktuality

Team Slowpitch Arrows

Turnaj ligy ASL2 Malá Hosana 2 v Pardubicích, který se konal 30. 4. 2023 reprezentovali za tým Slowpitch Arrows Ostrava kapitán týmu Kamil Vardan, Petra Vardanová, Martina Karstenová, Aleš Klimša, Jiří Gál, Arnošt Osmančík, Ladislav Mareček, Teo Reinhold a Alberto Zambrano. Kvůli pracovním povinnostem jsme neměli dostatečný počet hráčů a tak jsme si půjčili hráčku s týmu Camels Rožnov pod Radhoštěm Ivu Kretkovou. V turnaji se utkalo 9 týmů, kteří bojovali ve dvou skupinách. Podmínky na hřišti nebyly úplně ideální, po předešlém deštivém dni byla antuka, tráva a okolí dugoutu podmáčené a brodili jsme se blátem ale nás přece nic nerozhodí. 
Do prvního zápasu proti Hnědým Bombarďákům vstupujeme plní síly a pozitivní energie. Chceme vyhrát a uděláme pro to maximum, na kopci máme zkušeného Aleše, který hází jeden strikeout za druhým. Vnější i vnitřní pole zahrává skvělé akce a první zápas  vítězíme 8:1. 
Do druhého zápasu proti týmu Bunckové jdeme opět s velkým odhodláním a hladoví po další výhře. Adrenalin po prvním vyhraném zápase nám koluje v žilách a chceme víc. Jedeme bomby a vítězíme 14:0.
Ve třetím zápase proti týmu ČKD nás dobrá nálada neopouští a chceme na bednu. Dáváme do toho vše a hostující Iva i své zdraví, když v boji o další bod slajduje na domácí metu a naráží na catchera soupeře. Ten ji tvrdým outem sráží helmu a bohužel to sebou nese zranění rozseknuté brady. Stále bojujeme krásné akce v poli a tvrdé odpaly nám přihrávají další jasnou výhru 12:5.
Poslední zápas proti týmu Los Vacapótamos Brno sebou nese po celém dni na hřišti mírné známky únavy a rozladěnost celého týmu. Stoji před námi silný soupeř a bohužel tentokrát prohráváme 11:1.
Semkli jsme se jako tým dali hlavy dohromady, naladili formu, probrali strategii. Ta je jasná - jdeme vyhrát a do posledního zápasu vstupujeme s hlavou nahoru. V Play off hrajeme o třetí místo proti týmu Los Vacapótamos DT. Zvládli jsme to a vítězíme 8:1. Třetí místo na bedně je naše a máme obrovskou radost, že ta dřina se vyplácí. Všichni jsme na sebe hrdí.
Další kolo ASL 2 Koněpůlky v Pardubicích se konal 21. 5. 2023. Tým Slowpitch Arrows Ostrava reprezentovali Martina Karstenová, Martina Nováčková, Jana Všetečková, Aleš Klimša, Arnošt Osmančík. Z pracovních a rodinných důvodu se nám sestava změnila a doplnili ji již osvědčení kluci z Kunovic Robin, Ondra, Robert a Staňa, kteří už jsou skoro naši. A také Lenka a Radek Janovští. Turnaje se zúčastnilo celkem 8 týmu. Byli jsme vylosovaní do skupiny B společně s týmy Bunckové, ČKD a Los Vacapótamos DT.
V prvním zápase proti Los Vacapótamos DT, jsme zvolili strategii “seznámení” a souhry. Vše vycházelo senzačně až do dohrávky, kde jsme si řekli, že to trochu zdramatizujeme a skóre 5:1 v náš prospěch jsme nechali soupeře stáhnout na 2 outy na 5:4. Nicméně první výhra byla v kapse!!
Druhým soupeřem bylo ČKD. To byl velmi vypjatý zápas, který jsme nezačali vůbec dobře a prohrávali jsme 0:4. Zabrali jsme a kombinace skvělého nadhozu, hry v poli a ještě lepšího útoku jsme dokázali skóre srovnat na konečných 6:6.
Třetím a posledním soupeřem v základní tabulce byl tým Bunckové. Od začátku jsme věřili, že zápas vyhrajeme a šli jsme si pro tři body. Výhrou 8:3 jsme si zajistili první místo v tabulce skupiny B.
Do semifinále jsme nastoupili proti Los Vacapótamos Brno. První 3 směny jsme drželi nerozhodně skóre 2:2. Pak, bohužel, trochu polevila pálka, objevilo se pár chyb v poli a soupeř nám bodově utekl a konečný výsledek 2:7 znamenal boj o třetí místo.
Boj o 3. místo bolel snad už každého. V cestě ke třetímu místu se nám postavil tým Camperos. Strategií pro tento zápas bylo “v obraně outovat a v útoku bodovat”. A jak jsme si řekli, tak jsme udělali. Soupeře jsme měli pod tlakem a úžasnou souhrou v poli a vydařenými odpaly jsme splnili cíl a obhájili jsme 3.místo. 
Další  pohár je doma a všechny tyhle zkušenosti nás posouvají dál. Jsme skvělý tým kamarádů, kteří milují tuto hru ať už ji kdysi hráli na profesionální úrovni nebo jsou jen nadšenými rodiči budoucích generací hráčů. Všem  hostujícím hráčům děkujeme za účast. GO ARROWS GO 

Tým Slowpitch Arrows Ostrava