Coachpitch U8

ČBP U8 - Výherní hořkost

O víkendu 21.9 – 22.9 proběhl v Třebíči odložený Český baseballový pohár U8 z víkendu zasaženým povodněmi.

Turnaj jsme zahájili proti soupeři Draci Brno, kterého jsme soustředěným výkonem porazili 15:6.

Druhý zápas jsme hráli proti Olympii Blansko. Tým, který jsme porazili na First Cupu, si na nás brousil zuby a chtěl nám minulou prohru oplatit stejným dílem. Silně emotivní zápas od první minuty se táhl přelíváním vedení na obě strany. V poslední směně jsme prohrávali 8:9 a šli jsme do dohrávky zápasu. Dokázali jsme naplnit mety a na rozhodující moment zápasu šel na pálku náš hráč, který teprve začíná od léta s baseballem. Tím, že nevěděl v jaké situaci se zrovna nachází tuto situaci vyřešil nejlépe jak mohl. Švihnul pálkou tak silně, že míček přelétl vnitřní pole a odpalem stáhnul 2 body, který rozhoduje celý zápas. Vyhráváme 10:9.

Třetí a poslední zápas sobotního dne je zápas proto Technice Brno.  Hráči značně unavení vstupují do zápasu kvalitně, ovšem nestíháme tlaku a tempu soupeři a bohužel po pár momentech prohráváme 9:13.

V neděli ráno dohráváme skupinu proti Skokanům Olomouc, které známe z ligy. Skvělá pálka a obrana nás tlačila do výherního konce a s malou chybou vyhráváme 14:1

Naše skupina je velmi vyrovnaná a o první místo se děli hned 3. týmy ( Arrows Ostrava, Technika Brno, Olympia Blansko ) a musí dojít k rozhodnutí pomocí daných kritérií.

Bohužel tímto přepočtem jsme skončili na 3. místě a budeme bojovat o 5. místo celého turnaje.

Do prvního boje o 5.místo jsme dostali opět Skokany Olomouc. Skokani značně rozehraní hrají úplně jiný zápas než ráno. Pálí daleko a ví o sobě. Naše mužstvo se opět semklo a na konci celého utkání dostáváme hru pod kontrolu a vyhráváme důležitě 12:4.

Poslední zápas hrajeme proti Hrochům z Brna. Velmi kvalitní soupeř, který tvrdě odpaluje a často zaměstnává naše zadní pole. Náš tým se na začátku zápasu nedokázal nadechnout a psychickou převahu měl soupeř. Postupně se převaha přelívala na naši stranu a na konci zápasu jsme to byli my, kdo udával tempo hry. Důležité poslední 2 směny v poli, které jsme dokázali perfektně udržet a na pálce celý tým bojoval jako lvíčata. Svým výkonem vyhráváme veledůležitý zápas 13:9 a končíme v turnaji na 5. místě. 

Opravdu musím pochválit celý tým za svou bojovnost, protože výkony, které jsem mohl sledovat byly neuvěřitelné. I přes to, že jsme udělali chyb jako máku jak v poli i na metách, tak jich nebylo tolik jako skvělých her, co jsme dokázali zahrát. Ano, mohl jsem sledovat tým, který si dokázal poradit z výzvou a překážkou, dokázali jsme celým spektrem týmu pálit do zadního pole a zaměstnávat soupeře. Bohužel jako každý sport je i baseball někdy nespravedlivý a tak s 1.prohrou a 6. výhrami končíme na 5. místě

Jsem pyšný na tým, že dokážeme čelit ostatním týmům už tak, že jsme pro ostatní velkou konkurencí. Proč asi? Protože to děláme srdcem…

Děkuji realizačnímu týmu, děkuji rodičům, že vás šlo pořádně slyšet a děkuji hlavně hráčům, že byli a jsou součástí skvělého klubu, který zvedají skvělými výkony.

Děkuji

Za realizační tým

Johny a Lucka

  • Tým: Coachpitch U8