Softball U16

MČR kadetek v Praze

O minulém víkendu se konalo Mistrovství České republiky v softballu kadetek, které proběhlo v nádherném areálu pražského Joudrs od 27. do 29. září.

Po sezóně, kterou provázela zranění a absence zkušených hráček, jsme byli rádi, že jsme se mohli zúčastnit tohoto vrcholu sezóny. Naším hlavním cílem bylo odehrát kvalitní zápasy proti nejlepším týmům a získat cenné zkušenosti pro náš relativně mladý tým. Co se týče umístění, naše ambice byly spíše střízlivé – zajistit si zápasy i v neděli, které byly rozlosovány pouze pro osm nejlepších týmů.

Páteční ráno nás přivítalo slunečným počasím a my jsme se těšili na první zápas proti silnému týmu Pikes Praha, který v dosavadní sezóně prohrál pouze dva zápasy, oba s dominantním týmem Joudrs. Byli jsme odhodláni předvést co nejlepší výkon a soupeře zaskočit. Nicméně, už od úvodu zápasu bylo patrné, že nám po zrušeném superligovém kole chybí herní praxe. Reprezentační nadhazovačka Pikes nám způsobovala značné potíže, a navíc se přidala i nervozita v poli. To vše vedlo k jasné porážce 8:0.

Důležitý odpolední zápas proti Beavers Chomutov byl po několika vydatných přeháňkách a dvou přerušeních přesunut na sobotní večer za stavu 2:4 v náš neprospěch.

Kvůli nepříznivému počasí a nabitému harmonogramu jsme v sobotu museli odehrát dva zápasy na hřišti Eagles. Bohužel, první utkání proti domácímu týmu Eagles Praha neproběhlo podle našich představ. Slabý výkon na pálce a nevyužité příležitosti na metách vedly k prohře 2:7. Nedokázali jsme potrestat chyby soupeře, což nás stálo lepší výsledek.

Následný zápas proti týmu Snails Kunovice byl pro nás klíčový. Jednak jsme bojovali o umístění, ale také jsme chtěli odčinit porážku z domácího turnaje. Po vyrovnaném začátku jsme díky výrazně zlepšenému výkonu ve čtvrté a páté směně dokázali zvítězit 11:3. Tvrdé a dlouhé odpaly výrazně zvedly týmovou energii a pozitivně ovlivnily náš výkon i do dalších zápasů.

Dohrání zápasu proti Chomutovu proběhlo opět na hřišti Joudrs v chladném večeru pod umělým osvětlením. I přes zlepšený výkon jsme nedokázali využít naskytnuté příležitosti. Přestože jsme soupeře jednoznačně přestříleli 9:4 na úspěšné odpaly, nedokázali jsme skórovat v klíčových okamžicích, a tak jsme prohráli těsně 6:5, což nás odsoudilo k zápasu o 7. místo.

Zápas proti Severu Brno byl plný krásných hitů a výborného útoku. Terka Školoudíková ve svém posledním zápase v kategorii kadetek zaznamenala krásný grandslam homerun! Celý zápas jsme vedli, ale soupeřky nás neustále dotahovaly a nenechávaly nás v klidu. Konečný výsledek 16:13 nám však zajistil 7. místo na MČR.

Na začátku sezóny by toto umístění bylo zklamáním, ale vzhledem ke všem komplikacím během sezóny jsme za něj rádi. Tým měl však potenciál na mnohem lepší umístění a trenéři vědí, že postup mezi čtyři nejlepší týmy nebyl nereálný. Bohužel, stejně jako během celé sezóny, i na MČR se některým oporám nedařilo.

Z turnaje však odjíždíme se vztyčenou hlavou a s řadou pozitiv:

Naše nejzkušenější hráčka, Terka Školoudíková, odehrála výborné tři zápasy v nadhazovacím kruhu a předvedla tradičně nadstandardní a spolehlivý výkon na pálce.

Naše nejmladší hráčka, Mari Ščerbová, obsadila celkově na turnaji 3. místo mezi všemi hráčkami v nejdůležitějších statistikách na pálce (AVG, OBP, RBI a SVG).

Hráčky ročníku 2010, které mají před sebou ještě dvě sezóny v kadetské kategorii, během turnaje i celé sezóny ukázaly, že v softballovém klubu Arrows vyrůstá konkurenceschopná generace.

Celkově turnaj ukázal neotřesitelné postavení pražských týmů, které obsadily první 4 místa. Po celou sezónu dominantní tým Joudrs překvapivě ve finále prohrál s posíleným týmem SaBaT Praha.

Tento turnaj uzavřel naši kadetskou sezónu. Loučíme se s Terkou a Šarlot, které budou pokračovat v juniorkách. Zbytek týmu pokračuje v nastaveném tréninkovém procesu, a celý realizační tým se těší na další práci s tímto nadějným týmem. Věříme, že v příští sezóně dokážeme náš potenciál proměnit ve vítězné zápasy a celkově lepší umístění.

Holky, děkujem!

  • Tým: Softball U16