Softball U16

Tropický víkend na pražském SaBaTu!!!

O víkendu proběhlo třetí kolo Superligy kadetek. Ve svém areálu nás přivítal SaBaT Trója.

Víkendové počasí bylo velice náročné. Vysoké teploty a ostré slunce nás provázelo oba dny. V sobotu jsme v tomto tropickém ránu nastoupili proti domácímu týmu. Naše poslední setkání v předchozím kole bylo v duchu krásného boje s těsnou výhrou našeho soupeře. Pro tento zápas jsme si dali cíl: vyhrát. Na tvářích měly holky odhodlaný výraz a také válečné barvy pod očima. Přestože náš soupeř dal hned v první směně tři body, naše holky to vůbec nepoložilo. Soustředěným, zodpovědným a velice bojovným přístupem jsme nakonec slavili, opět těsné, ale vítězství 4:3!!!

Druhý sobotní zápas následoval po krátké pauze proti týmu HIT Opava. S tímto soupeřem máme zatím stoprocentní úspěšnost a ani tento víkend to nebylo jiné. Byl to boj, kdy oba týmy spíš bojovaly s výkonem pana rozhodčího. A výsledek? Naše vítězství rozdílem 10:0.

Nedělní ráno nám začalo v 9:00 proti HSM Trutnov. Už v tuto hodinu bylo veliké horko. Dugout jsme měli otočený přímo do slunce, takže chlazení vodou jelo neustále. Možná i toto se podepsalo na naší hře. Trutnov dobře známe a umíme na něj zahrát. V minulém kole jsme jej v boji o třetí místo porazili. Nicméně není každý zápas stejný a tento víkend se prostě z výhry radoval náš soupeř.

Víkend jsme proti domácím SaBaT začali a poslední zápas jsme v neděli hráli proti stejnému týmu. Souboj o třetí místo byl velice náročný. Oproti sobotní hře se nám nedařilo pálit a to se podepsalo na konečné prohře a na našem celkovém čtvrtém místě. Nicméně nás toto umístění nezlomilo. Odvážíme si spoustu dalších herních zkušeností našich hráček a odjíždíme s ještě víc stmeleným týmem.

Za tento opravdu tropický víkend si zaslouží obdiv a respekt úplně všechny hráčky. Ale chci tady nad všechny vyzvednout výkon Niki Karstenové. Vzhledem ke zranění obou dalších kečrů odchytala v pražském pekle všechny zápasy. Za tento výkon má můj velký dík a obdiv, že to v tom horku zvládla.

Extrémní horko zvládly nadhazovačky: Lucka Večeřová, Terka Školoudíková a Lucka Wilczková. S horkem a nejen s ním bojovaly na dlaších postech: Bára Košatová, Šarlot Bogdalíková, Verča Knapová, Terka Kotásková, Verča Navrátilová, Kiki Andrade a Sára Roučková.

 

A úplně na závěr jedno osobní poděkování celému týmu za opravdu úžasné přání k narozeninám.

HOLKY MOC MOC DĚKUJI J

Martin

  • Tým: Softball U16