Softball U13

Druhým vítězným turnajem si žákyně zajistily postup na MČR

O víkendu žákyně odjely do příjemného areálu Snails Kunovice, kde v parném letním počasí odehrály dalších 5 zápasů Superligy. Po vítězství v prvním kole jsme si přály navázat na dobré výsledky. Záhy bylo jasné, že se naše hráčky role favorita nezalekly. Sobotní skupinu ovládly postupně vítězstvím nad Hit Opava 13:0, Cats Brno 8:2 a Snails Kunovice 14:0. Na nadhozu tentokrát řádily Terka Školoudíková, která nepovolila Opavě ani jeden hit. Bára Košatová, která se druhým vítězným zápasem definitivně etablovala mezi stálé nadhazovací opory a konečně Verča Navrátilová, jejíž přesné nadhozy častěji končily v poli, ale obrana si s nimi hravě a s radostí poradila. Dařilo se nám tentokrát i na pálce a viděli jsme krásné odpaly z nadhozu. Děvčata si již zvykla pracovat na pálce zodpovědně a dbát na rady trenérů a tak je každý jejich start na pálce lepší a lepší.

V neděli nás čekalo semifinále, kde jsme tentokrát z prvního místa šly na posledního ve skupině, jimiž byly Cats Brno. Náš rival, se kterým míváme velice vyrovnané zápasy. Nebylo tomu jinak ani tentokrát. Od začátku bylo jasné, že bude opět souboj hlavně na prkně a ten jsme vyhrávaly, když ve třech směnách naše Lucka Večeřová rozdala 9 SO! My jsme naopak byly o něco úspěšnější, došlo na odpaly, ale na mety jsme se nepodívaly. Ve 4. směně se soupeřkám podařilo dostat na metu a na dvě chyby v poli skórovat. My jsme však odpověděly ve čtvrté směně dvěma nádhernými dvoumetovými odpaly Verči Knapové a Lucky Večeřové a díky práci dalších hráček na pálce z toho byly i dva doběhy. Stav 2:1 zbývá "jen" udržet. První SO, druhý SO, třetí SO ovšem nešťastně puštěný na první metu. Naneštěstí nezkušená dívčina třikrát po sobě předčasně vyběhla a metový pan rozhodčí si všimnul. Takto nechce nikdo končit nádherný zápas, ale... jdeme do finále. 
To si zopakujeme s Hit Opava jako v předchozím kole. Terka Školoudíková na nadhozu si s podporou našeho pole s Opavou umí poradit. Nutno vyzdvihnout krásné zákroky vnějších polařek Verči Navrátilové a Nelči Strachotové. Nicméně tento zápas jsme dominovaly hlavně na pálce a postupně ve čtyřech směnách doběhly pro 10 bodů. Celkové skóre v turnaji 47:4! Výborná práce a zasloužené první místo, kterým jsme si zajistily dostatek bodů pro přímý postup na říjnové Mistrovství ČR. 
 
Za vyzdvihnutí stojí ještě nepřehlédnutelný výkon našich rodičů, kteří nás na turnaje poctivě doprovázejí a opět nám vytvořili úžasnou kulisu. Mockrát děkujeme za Vaši podporu!
 
Tým Arrows žákyně U13: Veronika Knapová, Vilma Ondryášová, Alexandra Brychlecová, Barbora Košatová, Lucie Večeřová, Alice Štěpánková, Tereza Školoudíková, Tereza Kotásková, Nikol Falaštová, Veronika Navrátilová, Elen Sionková, Nela Strachotová.
  • Tým: Softball U13