Klub - Aktuality

Bronzový superpohár v t-ballu 2013

V sobotu 18.5.2013 jsme se za teplého a slunečného dne zúčastnili BRONZOVÉHO SUPERPOHÁRU v t-ballu v rámci Moravy, který se letos opět konal ve Frýdku-Místku. Na turnaj přijeli letos kromě našeho týmu ARROWS Ostrava, také dva týmy z Frýdku-Místku Klasik A a B, Skokani z Olomouce a Katalpy z Ostravy.

Začali jsme zápasem proti Skokanům z Olomouce, ve kterém se hned od začátku projevilo to, že jsme hráli s velmi zkušeným týmem podpořeným z řad žáků a žaček. Naši hráči si nemohli zvyknout, že utkání se odehrává na trávě, soupeř nás přepálil hlavně v útoku a k tomu jsme udělali i pár chyb v obraně a to pak bylo znát na výsledku. Utkání jsme prohráli.

Do druhého zápasu jsme po malé pauze šli proti týmu Katalpy z Ostravy, který byl sice početně oslaben (hráli pouze v sedmi), ale věkově a výškově se našim borcům přibližovali pouze dva ze soupeřů. A musím to tady napsat: přijde mi to hodně nefér vůči ostatním týmům, kteří jedou na takový turnaj opravdu jen s dětmi, kteří splňují kritéria U10. V tomto utkání jsme se celkem dobře rozehráli v útoku, naši borci se rozpálili i do vnějšího pole, ale bohužel to na soupeře nestačilo. Musím hráče pochválit za moc pěkné zákroky v obraně a celkem slušnou pálku. Proti odpalům soupeře do vnějšího pole se nedalo nic dělat.

Do třetího zápasu jsme nastoupili proti Klasikům B z Frýdku-Místku. Konečně jsme byli rozehraní, šla nám pálka a dostávali jsme se lehce na mety. Udělali jsme i více bodů a soupeři jsme naopak v obraně zabránili, aby udělali body nám. Konečně jsme se mohli radovat z vítězství.

Do posledního zápasu jsme nastoupili již celkem sehraní proti Klasikům A z Frýdku-Místku. Hráli jsem s nimi velmi vyrovnaný boj a nakonce jsme podlehli jen 6:8. Troufám si tvrdit, že poslední zápas byl ze strany našich borců nejlepší.

Konečné pořadí:

1. Skokani Olomouc

2. Frýdek-Místek Klasik A

3. ARROWS Ostrava

4. Frýdek Místek Klasik B

5. Katalpa Ostrava

Turnaje se zúčastnili a 3.místo sii odvezli Zoe Slaná, Danek Surý, Marek Karlovský, Vilda Vagner, Martin Kazimirski, Míša Kovala, Mirek Dostál, Lukáš Hurta, Vojta Švigost, Adam Benko, Filip Šín a Filip Hubáček.

Ještě máme týden na zlepšování se a pak hurá v neděli 26.5. na stříbrný superpohár do Kostelce nad Orlicí. :-)

Děkujeme všem hráčům a partě rodičů.

 

 

  • Tým: Coachpitch U10