Klub - Aktuality

Mladší kadeti si z "Eagles Open" vezou 2. místo!!!

O víkendu se naši mladší kadeti zúčastnili dalšího velmi kvalitního turnaje - Eagles Open v Praze. Na tomto turnaji se představila kompletní špička z ČR a my jej brali jako vynikající generálku před pohárem ČBA, který nás čeká za 14 dnů v Brně. Šest týmů bylo rozděleno do dvou skupin ( A - Eagles, Hroši, Technika,  B - Arrows, Draci, Kotlářka ), přičemž vítěz skupiny měl zajištěn postup do semifinále přímo, ostatní týmy se o něj musely poprat ve vzájemných zápasech.

V 1. utkání jsme se etřetli s Kotlářkou Praha, která nás dokázala na "našem" turnaji v minulém týdnu jako jediná porazit. Kluci si toho byli vědomi a podali velmi dobrý, soustředěný výkon. Na kopci se proti velmi silnému lineupu Kotlářky představili "startér" Sam Noskievič a "closer" Matěj Satoria. Oba dva splnili svůj úkol na jedničku. Sam "krmil" soupeře jedním strajkem za druhým ( zaházel bez jedniné mety zdarma ) a nabízel obraně auty a Matěj, přes menší počáteční problémy s kontrolou byl se změnou rychlosti také velmi účinný a přesně splnil úlohu "zavírajícího" nadhazovače. Obrana byla v tomto utkání téměř bezchybná a podpořila výborné nadhazovače. I v útoku byla znát velká snaha a připsali jsme si 8 úspěšných odpalů ( vynikal Kuba Grepl - tři ze tří ). Nakonec jsme si  po velmi dobrém výkonu celého týmu připsali úvodní vítězství v turnaji v poměru 7:5.

{scorebox gameid=738}

Ve 2. utkání jsme se střetli s úředujícím mistrem - Draky Brno. Od začátku se hrál velmi kvalitní vyrovnaný baseball. Startér Ondra Košata se Draků nezalekl a předložil obraně tři jednoduché auty. My jsme naopak dokázali využít zaváhání obrany soupeře a ujali se vedení 2:0. Ondra i nadále předváděl výborný výkon a jen škoda zaváhání naší obrany ve druhé směně ( na dva auty ), kterého soupeř dokázal využít a otočit vedení na svou stranu. Na rozdíl jediného bodu snížil v následující směně homerunem Tom Kovala, ovšem Draci nám oplatili stejnou mincí. Zápas pak zdramatizoval Mates Satoria, který si připsal taktéž HR a snížil opět na rozdíl jediného bodu.  Bohužel draci pak ukázali svou sílu na pálce a dvěma HR nám uekli na rozdíl 4. bodů, na který už jsme nedokázali odpovědět a prohráli 4:8.

{scorebox gameid=739}

O semifinále jsme tak museli bojovat, a to s Technikou Brno. Základem k vítězství v tomto zápase byl vynikající výkon startéra Tomáše Kovaly ( 4,1inn, 7 K, 2 R, 0 ER ), se kterým měli brněnští pálkaři velký problém. Dalším rozhodujícím faktorem v utkání byla naše 1. směna v útoku, kdy jsme si vytvořili velký tlak a získali 4. bodové vedení. Ve 3. směně jsme přidali další dva body a zvýšili na 6:0. Teprve v 5. směně se prosadil také soupeř a dvěma body zápas zdramatizoval. To byla chvíle pro našeho closera v tomto utkání - Dana Miavce, který nastoupil a zápas bez větších problémů zavřel. 

{scorebox gameid=740}

V semifinále nás čekal další brněnský tým - Hroši. O našem vítězství a postupu do finále turnaje rozhodl vynikající výkon nadhazovače Michala Prokeše ( 4inn, 7K ) a perfektní pálkařský výkon trojice Černý, Grepl, Prokeš, která zajistila všech 5 našich bodů. Zejména Kuba Grepl v této činnosti exceloval ( 2x HR, 1x 2B ). Jinak to byl přesně typ utkání, které bychom potřebovali hrát minimálně každý týden - absolutně vyrovnané, velmi kvalitní soupeř. Kluci museli sáhnout do rezerv zejména psychických sil, aby byli úspěšní a proto si tohoto vítězství v poměru 5:4 velmi ceníme.

{scorebox gameid=741}

Ve finále jsme nastoupili opět proti Drakům Brno. O osudu utkání rozhodla hned 1. směna, kdy jsme se dopustili v obraně chyby při snaze zahrát double play a soupeř toho následně využil k získání 4. bodového náskoku. Kluci bojovali jak mohli ( tento finálový zápas byl třetím za den ), ale dračí obrana hrála výborně a tvrdé odpaly směřovaly přímo do rukavic polařů. Na kopci dřel Kuba Grepl, který házel velmi dobře, ale unavená obrana už nedokázala zopakovat výborné výkony z přdcházejících utkání a nepodpořila jej. A tak konečný stav finálového utkání byl 7:2 ve prospěch Draků a na nás zbyly stříbrné medaile.

{scorebox gameid=742}

Chtěl bych poděkovat klukům za přístup a předvedenou hru na tomto turnaji, kde si sáhli hluboko do svých fyzických rezerv. Zápasy s velmi kvalitními soupeři nám mnohé ukázaly a napověděly. Víme, kde jsme silní a také kde musíme hodně přidat. Kluci znají cíl a všichni věříme, že pro jeho uskutečnění udělají ( společně s celým realizačním týmem ) maximum !!!

Závěrem velké poděkování rodičům, kteří jeli do Prahy opět ve velkém počtu, byli při utkáních velmi slyšet a kromě pomoci udělali opět výbornou atmosféru v celém průběhu tohoto turnaje.

Fotografie z tohoto turnaje ( a opět velké poděkování Lukášovi Noskievičovi za ně ): https://plus.google.com/photos/117050634770352504715/albums/5880081965784933137?banner=pwa

Statistiky z turnaje: http://www.arrows.cz/index.php/cs/baseball/mladsi-kadeti/statistiky

{phocagallery view=category|categoryid=205|limitstart=0|limitcount=5|pluginlink=1}

  • Tým: Baseball U13