Klub - Aktuality

ME se odehraje v pěti městech a dvou zemích

Poprvé v historii se nejdůležitější turnaj evropského baseballu odehraje ve více zemích. Poprvé budou týmy přejíždět ze základních skupin do té finálové. Poprvé tak Evropská baseballová konfederace vychází více vstříc divákům a nabízí jim více zápasů domácího týmu. A podruhé v historii se bude hrát ME v České republice.

Připomeňme si stručně v čase cestu k tomuto konceptu:
Květen 2013 Ostrava jako první potvrzuje svůj zájem pořádat ME. Klub Arrows Ostrava předává všechny garance ČBA. Klíčová je podpora města v rámci programu Ostrava – město sportu.
Červenec 2013 Regensburg se stává pořadatelem druhé základní skupiny. Končí tak několikaměsíční jednání, když CEB odmítá variantu spolupráce s Chorvatskem, ale naopak souhlasí s úpravou skupin. Regensburg má velké zkušenosti, pořádal se zde World baseball Classic a MS. Ale hlavně, bude tady hrát německý tým.
Listopad 2013 Brno deklaruje zájem uspořádat finálovou skupinu. Draci jsou mnohonásobní mistři ligy a Městský baseballový stadion je na takovou akci připraven. Hrálo se zde finále AMS. Podpora města je stabilní a známá. Klíčovou výhodou jsou další hřiště v okolí.
Leden 2014 Třebíč a Blansko nastupují na palubu ME, stávají se dalšími místy pro turnaj. Obě města souhlasí s pořadatelstvím. Pro Třebíč to bude rok plný baseballu, protože bude hostit v červenci i ME do 21 let.
Zajímavostí je, že minulé ME v roce 2005 se odehrálo v Blansku, Chocni, Olomouci a Praze. ME 2014 o devět let později se bude hrát v Brně, Ostravě, Třebíči a Blansku. I to svědčí o rozvoji infrastruktury a zlepšení podmínek pro baseball u nás.

  • Turnaj: Mistrovství Evropy