Klub - Aktuality

Úspěšné první kolo výběrů do kadetské reprezentace 2015

S potěšením můžeme oznámit, že prvním kolem výběrů do kadetské reprezentace 2015 úspěšně prošli také naši borci:

  • Daniel Černý
  • David Čontoš
  • Ondřej Košata

Gratulujeme,je to ocenění vaší tvrdé práce. Je nám zároveň potěšením, že opět potvrzujeme dobrou trenérskou práci s mládeží, která je pro nás důležitá, stejně tak je důležitá i pro národní týmy ČR.

Cituji článek převzatý ze stránek ČBA:

Celkem bylo klubovými trenéry nominováno přes 80 hráčů, bohužel dorazilo pouze 63 z nich, 14 se omlouvalo (z toho 2 bez udání důvodu) a 9 jich bez omluvy nedošlo. Trenérům těchto 9ti hráčů budu posílat e-mail, aby zjistili důvod nepříromnosti a sdělili mi ho. Je možné, že jsem nějakou omluvu přehlédl a nerad bych někomu uškodil. Neomluvení hráči totiž nebudou pozvání na druhé kolo a pro letošní rok nebudou mít možnost se do reprezentace dostat. Za řádnou omluvu považuji písemnou (e-mail) omluvu. Je pro mě zcela nepochopitelné nedorazit bez omluvy na reprezentační akci. Hráči by si měli uvědomit, že tato skutečnost může mít vliv i na budoucí reprezentační pozvánky a zbytečně si tak zavírají dveře do mezinárodního baseballu.

Program byl rozdělen na českou (dopoledne) a moravskou (odpoledne) část. Každý hráč si prošel pozice, na které byl nominován. I letos jsme se snažili všechny natočit na video a kromě zádrhelu u 5ti pálkařů se nám podařilo vše zaznamenat. Videa i rozbory budou k dispozici na konci příštího týdne.

Všichni trenéři jsme se shodli, že kadetská kategorie se oproti loňsku zvedla na všech pozicích. Sám jsem byl překvapen, že snad ani jeden vnitřní polař při házení nepřekřižoval nohy. Kluboví trenéři odvádějí opravdu dobrou práci.

Výběr níže uvedených hráčů byl opravdu těžký a další zužování bude ještě težší. I nevybraní hráči mají stále možnost o reprezentaci bojovat, letošní ME je u nás a je tak možnost uzavřít soupisku později než poslední dva roky, kdy se kvůli letenkám finalizovala soupiska několik měsíců před turnajem.

Vybraní a řádně omluvení hráči budou pozváni na druhé kolo, které se bude konat 7. února 2015 od 14 hodiny opět v hale Eagles.

Rád bych poděkoval hráčům za předvedené výkony, za bojovnost, kterou ukázali, protože reprezentovat Českou republiku je pro hráče nejvíc. Dál chci poděkovat Eagles Praha za propůjčení haly, kde jsou vždy ideální podmínky pro zimní výběry.

Jak jsem už hráčům říkal, nehledáme hvězdy, nehledáme nejlepší hráče, ale budujeme nejlepší tým, protože jen ten má šanci hrát dobrý baseball.

JSME JEDEN TÝM

Za realizační tým Tomáš Svoboda