Klub - Aktuality

I.turnaj zimní ligy žáků v Paskově

V rámci zimní přípravy pořádáme v letošním roce Zimní ligu žáků U11, která je tvořena čtyřmi turnaji v nafukovací hale TJ Orel Paskov. Každý z těchto turnajů je určen pro 4 týmy. Hraje se z nadhazovacího stroje s měkkými míči Jugs.

Úvodní turnaj zimní ligy se konal tuto neděli 11.1.2015 s účastí týmů Arrows U10, Arrows U11, Klasik Frýdek-Místek U11 a čtveřici doplnil tým Arrows U12, tvořený většinou novými hráči mladších kadetů ročníku 2003.

V prvním zápase se v přátelském souboji utkali hráči Arrows U10 a U11. Jedenáctky rozhodli zápas několika podařenými homeruny. Mladší tým se také postupně začínal na pálce prosazovat, nicméně z osamělých odpalů nedokázal vytěžit doběhy. A tak celkové skóre zápasu bylo 0:9

Druhý zápas byl vyrovnaným soubojem jedenáctek Arrows a Klasik. Zde si hráči poprvé měli možnost vyzkoušet pravidlo “prošvihnutého třetího strajku”, u kterého se však bohužel málokdy příhoz na jedna podařil :-) V zápase tak paradoxně nejvíce skórovali vyatovaní hráči. Šťastnější v něm byli nakonec Klasikové, když před blížícím se časovým limitem pěkným odpalem stáhli rozhodující body a zvítězili 7:5.

V dalším zápase se utkaly nejmladší a nejstarší tým Arrows. Do zápasu lépe vstoupili již “rozpálené” U10 a poté co jim ještě několika chybami v poli starší “kolegové” vypomohli si vytvořili vysoký náskok. Tento již dvanáctky zvládli jen korigovat na 7:2.

Posledním zápasem našich desítek bylo utkání s Klasiky. Klasici během zápasu postupně navyšovali vedení a naši nejmladší jim bohužel ještě několikrát pomohli “čertovými kolečky” příhozů k úspěšnému stahování bodů. Frýdečtí si tak zajistili druhou výhru 13:0.

U11 po dvouzápasové pauze nastoupili do posledního zápasu s U12 s velkou chutí odvézt si z turnaje ještě jedno vítězství. Dvanáctkám se hned v úvodních směnách dařily tvrdé odpaly do zadního pole. U11 však drželi se staršími krok a vyrovnaný zápas nakonec rozhodl jediný doběh v dohrávce poslední směny pro U12 na 4:3.

V posledním zápase pak nastoupili dvanáctky proti týmu z Frýdku-Místku. Rozpáleným U12 se dařilo na pálce a postupně navyšovali náskok. Mladší Klasik už jen korigoval skóre na konečných 10:2. Zápas se tak stal finálovým soubojem o první místo na turnaji.

Celkově turnaj hodnotím pozitivně. Do obou týmů se podařilo první začlenění nových hráčů, kteří tvořili zhruba polovinu z obou týmů. Všichni hráči pak měli možnost sbírat zkušenosti z herních situací, které na trénincích nejsme schopni nahradit.

Rád bych ještě závěrem poděkoval rozhodčím Kubovi a Ondrovi za servis a výpomoc na turnaji. Fotografovi p.Ožanovi za krásné fotografie a také všem ostatním rodičům, kteří přijeli z Ostravy i Frýdku-Místku a svým fanděním vytvořili v Paskově skvělou kulisu při zápasech.

Celkové pořadí a body do zimní ligy z I.turnaje:

  1. Arrows U12 (4 body)
  2. Klasik U11 (3 body)
  3. Arrows U11 (2 body)
  4. Arrows U10 (1 bod)

Další turnaj se koná v neděli 1.2.2015 za účasti týmů Arrows U10 a U11, Klasik Frýdek-Místek U11 a polských Gepardů Zory.

{phocagallery view=category|categoryid=316|limitstart=0|limitcount=5|pluginlink=1}

 

  • Tým: Baseball U11