Klub - Aktuality

Summary k zápasům: Arrows - Hroši

Úvodní dva zápasy sezóny byly pro ostravské šípy ve znamení jedné prohry a jedné výhry. Dalším soupeřem ostravanů byl tým Hrochů z Brna.

Zápas první

Do pátečního prvního zápasu série Arrows – Hroši vstoupili domácí s Bokajem a hosté s Hříbem na kopci. První směna proběhla ještě bez většího vzrušení, ale hned ve směně následující, tedy té druhé, domácí postupně po chybách hostující obrany a tvrdých odpalech Junce, Navrátila, Kaplana a dalších domácích hráčů zaznamenali neuvěřitelných 11 bodů. Po této smršti už hostující borci hledali jen těžce síly na obrat. A když hned v další směně domácí opět zaznamenali dva body, vypadalo to, že hostující hráči z tohoto zápasu budou odcházet s hodně špatným pocitem.  Poté se dlouhou dobu nic nedělo. Zlom nastal ve směně šesté, kde Hroši zaznamenali dva body a snížili stav utkání na 13-2. To probudilo domácí pálky a opět nastala velká bodová smršť. Šest bodů domácích znamenalo, že skóre po dohrávce šesté směny bylo 19-2. Hroši v sedmé směně zaznamenali jeden bod, zápas byl ukončen již po sedmé směně pro rozdíl.

Zápas druhý

O pár hodin později byl na programu druhý zápas, který byl naplánován na dvanáctou hodinu sobotního odpoledne.

Za domácí se na kopci představil Tomáš Ondra a za hosty Japonská posila Ryu Ose.

Hroši měli určitě ambice odčinit velký výprask a odvézt si alespoň jednu výhru. Na začátku první směny se dostali do vedení 1-0. Hostující posila na kopci ukázala, že tento zápas nebude pro ostravský útok procházkou růžovým sadem. Schylovalo se k velkému boji.

Až do šesté směny byl stav stále 1-0 pro hosty. V této směně Hroši zabojovali a zaznamenali další dva body. Odskočili do vedení 0-3 . Ostravané se snažili, ale na skvěle házejícího japonského nadhazovače to nestačilo. Konečný výsledek druhého zápasu byl 0-5.

Celkový výsledek série Arrows Ostrava  - Hroši Brno  :   1-1

Nyní zajíždíme na horkou půdu Kotlářky.

 Doma se představíme až 1. května s Draky Brno.