Klub - Aktuality

"O POHÁR MĚSTA OSTRAVY" - Mladší kadeti stříbrní

O víkendu proběhl v areálu Arrows Ostrava již tradiční turnaj mladších kadetů - "O pohár města Ostravy". Turnaje se zúčastnily kromě našeho týmu také velmi kvalitní celky Kotlářky a Eagles Praha, výběr Little league severní Moravy a východních Čech a "výběrový tým" složený z mladších kadetů a hráčů ročníku 1998, kteří nahradili Gepardy Žory, které se zcela na poslední chvíli z turnaje odhlásili. 

V 1. utkání nastoupil náš tým proti výběru LL, za který na tomto turnaji nastupovala také trojice našich hráčů ( Dan Černý, Sam Noskievič a David Čontoš ). O osudu utkání jsme rozhodli hned v jeho prvních dvou směnách, kdy jsme zatížili obranu soupeře 7. úspěšnými odpaly, které v kombinaci s agresivní hrou v útoku znamenaly 7 bodů. Naopak mladší hráči LL nenašli recept na výborně házejícího Ondru Košatu a spolehlivě hrající obranu a v pěti směnách neskórovali. Naopak nám se po "nulové" 3. směně povedlo ve 4. navýšit náskok už na 9:0. Teprve potom po vystřídání nadhazovačů a výrazné "rošádě" v sestavě se soupeři povedlo náskok snížit, ale closer Matěj Satoria v poslední směně drama nepřipustil a utkání vítězně zavřel.  

{scorebox gameid=717}

Ve druhém utkání jsme nastoupili proti Eagles Praha. A hrál se výborný baseball. První 3 směny to byl souboj nadhazovačů ( na naší straně Michal Prokeš ) a výborných obran a ke změně skóre bylo na obou stranách hodně daleko. K té došlo ve směně čtvrté po homerunu Michala Prokeše. V 5. směně se nám podařilo skórovat hned 3x, když se trefili do pěkných odpalů Tom Kovala, Kuba Grepl, Michal Prokeš a Dan Černý. Závěrečné dvě směny šel na kopec Tomáš Kovala, který předkládal výborné obraně spolehlivě auty a ta nabídkou nepohrdla a s jistotou je zahrála ( zaujala zejména double play po ose Ondra Košata, Kuba Grepl, Michal Prokeš ). V tomto utkání kluci jednoznačně naznačili své možnosti. Velmi dobrý nadhoz a bezchybná obrana potěšily. 

{scorebox gameid=720}

Třetí utkání proti Kotlářce Praha bylo soubojem dvou dosud neporažených týmů, soubojem o pohár pro vítěze turnaje. Bohužel zřejmě právě "přemotivovanost" byla příčinou špatného začátku, kde soupeř položil základ ke svému vítězství. Na kopci předváděl Kuba Grepl výborný výkon, ale do tohoto zápasu velmi dobře fungující obrana se hned v 1. směně dopustila chyb a soupeř odskočil do vedení o 3 body. Další dvě směny už to byla opět výborně fungující obrana v čele s velmi dobrým Kubou na kopci a velmi silnému lineupu Kotlářky navýšit skóre nepovolila. Ovšem i soupeř vyslal do boje to nejlepší a naši kluci si s vynikajícím výkonem Dana Padyšáka nevěděli rady, ač to zkoušeli mnoha způsoby. Ve 4. směně se Kotlářce povedlo po hitu a další chybičce obrany přidat 4. bod. Nám se povedlo změnit skóre až na střídajícího nadhazovače v 5. směně, když vybojoval metu zdarma Tom Kovala, ukradl druhou a třetí metu a hitem jej poslal domů Kuba Grepl. Více už nám bohužel výborně hrající Kotlářka nedovolila. Pátou a šestou směnu šel na kopec proti velmi silným pálkařům soupeře Matěj Satoria a podal velmi dobrý výkon. Přesto se soupeř ještě jednou dokázal prosadit a zvýšil své vedení na 5:1. V závěrečné, sedmé směně už jsme se prosadit nedokázali a utkání prohráli 1:5.

{scorebox gameid=722}

Na turnaji jsme obsadili 2. místo a co nám tento kvalitní turnaj ukázal?

Nadhazovači - v turnaji se vystřídalo 7 nadhazovačů. Michal Prokeš a Kuba Grepl ukázali svou sílu a podali dominantní výkony. Velmi potěšili výkony Ondry Košaty, Matěje Satorii a Toma Kovaly, kteří ukázali, že pokud na sobě budou tvrdě pracovat, mohou se v klidu postavit i nejsilnějším týmům. Velmi dobře se na nadhozu vedlo také Samovi Noskievičovi a Danovi Černému, kteří startovali v dresu výběru little league a podali výborné výkony.

Obrana - kluci dokázali, že jsou schopni spolehlivě zahrávat "standartní hry".  Zahráli také dvě "double play". Celkově v IF podali velmi dobrý výkon a dokázali se i výborně zastupovat. V OF musí kluci "zamakat" více, základ je silný, ale zatím těžko nahraditelný.

Útok - zde byla vidět na turnaji největší slabina. Proti Kotlářce dva hity za zápas, proti Eagles se kluci začali prosazovat až po vystřídání nadhazovače a ani proti výběru LL jsme se proti mladším klukům od 3. do 7. směny nedokázali výrazněji prosadit. Zde se ukázalo, jak mnoho ještě budeme muset pracovat, pokud chceme dosáhnout cíle - umístit se na MČR na medailových pozicích.

Velmi nerad bych v hodnocení zapomněl na Dana Černého, Sama Noskieviče a Davida Čontoše, kteří, jak už jsem psal, nastupovali za výběr LL. Všichni tři podávali velmi dobré výkony po celý turnaj a jsou zcela jednoznačně v pozici lídrů výběru. Dan předváděl výbornou obranu, velmi agresivní a úspěšný útok a neztratil se ani na nadhozu. Sam ukázal svou ohromnou spolehlivost a univerzálnost ve hře v poli, spolehlivý a účinný nadhoz a stále lepšící se pálku. David Čontoš zase předvedl velmi dobrý výkon na pozici catchera a výborný byl na pálce!!!

Závěrem bych chtěl poděkovat všem, kteří byli ochotni pomoci s organizací turnaje, přípravou hřišť a vůbec všeho ostatního - velmi si toho vážíme!!! Taktéž musím poděkovat starším kadetům jednak za pomoc při turnaji, ale také jak rychle dokázali nahradit na poslední chvíli tým Gepardů a s jakou chutí se této úlohy zhostili.

Výsledkový servis turnaje: http://www.arrows.cz/index.php/cs/turnaje/ostatni-turnaje?view=tournament&id=197&catid=192

Fotogalerie ( velké poděkování Lukášovi Noskievičovi ): https://plus.google.com/photos/117050634770352504715/albums/5874563544965388881?banner=pwa

V následujících dnech čeká mladší kadety nabitý program. Už v neděli se utkají na domácím hřišti ve dvojutkání s Cannibals Šumperk ( 10 a 12 hodin ), ve středu zajíždí k utkání do Frýdku Místku a příští víkend se zúčastní dalšího velmi kvalitního turnaje - Eagles open v Praze.

{phocagallery view=category|categoryid=202|limitstart=4|limitcount=5}

 

  • Tým: Baseball U13