Klub - Aktuality

Junioři s Hrochy smírně

Baseball je hra chyb!!!
Jelínek podržel Hrochy v prvním ... Ostravský Král vládl ve druhém zápase!
Oba týmy byly nabity juniorskými a kadetskými reprezentanty!
V Zamilovaném hájku, „Hroší základně" se v sobotu představili junioři Arrows ve dvojzápase s domácím týmem. Ostravský tým měl za sebou nevydařené utkání s Olomoucí a s napětím se očekávalo jak si poradí s nadhazovači a pálkaři Hrochů vedenými juniorským reprezentantem „Subarym" Tomášem Janoudem a Filipem Clausem, kadetským Vojtěchem Filipem. Na straně Arrows pak stála „ekipa" s reprentanty juniory Ondrou Satoriem, Adamem Králem, Dominikem Reichem a kadetem Jakubem Kubicou. Napínavé souboje skončily smírem!
Hroši vydřeli vítězství v dohrávce sedmé směny!
Až v dohrávce sedmé směny se podařilo Hrochům urvat vítězství v prvním napínavém zápase.
Arrows nastoupili v sestavě Bělunek (P), Reich (C), Illek (1B), Tabaček (2B), Janko (3B), Klimo (LF), Satoria (CF), Syřena (RF). Matěj Bělunek na kopci trpělivě předkládal pálkařům Hrochů strajky a po celou dobu čtyř směn předvedl velice konsistentní výkon. Zápas byl v režii obou nadhazovačů a stav se přeléval o bod ze strany na stranu. Zápas za Arrows doházel ze spojky Jakub Kubica, který je velkým příslibem pro ostravský baseball. Tento kadetský reprezentant měl nelehkou roli, v obou zápasech nastoupil na postu spojky, první zápas doházel jako closer (2 In – 2 SO) a na pálce v obou zápasech nastupoval jako leadoff (první pálkař). Baseball předváděný oběma týmy měl velice slušnou úroveň, dramatický náboj, kdy až poslední směna rozhodla o těsném vítězství domácích Hrochů. Oba týmy měly stejný počet chyb (3), agresivnější Hroši pak větší tlak na pálce (11H), kterým na závěr utkání přinutili hostující Arrows (7H) udělat tři chyby, které domácí využili k otočení skóre.

{scorebox gameid=1000}

Na kopci vládl Král!
Druhý zápas pak byl již po většinu zápasu plně v režii hostujících Arrows. Na kopci dominantně vládl levoruký Adam Král (5K), v prvních pěti směnách pouze jeden hit. Hostující Arrows si vytvořili rozhodující náskok proti dobře házejícímu reprezentantu Janoudovi až ve třetí směně, kdy využili prvního zaváhání nadhazovače HROCHŮ, který pustil dvěma metami zdarma (BB) na metu naše leadoffy, Klima a Kubicu. Na třetí a druhou metu je posunul přesně provedenou ulejvkou Dominik Reich. Následně do té doby dobře házející nadhazovač Hrochů znervózněl a dvěma passed bally umožnil první doběhy hostujícím Arrows. Další chyba vnějšího pole při pokusu o krádež druhé mety znamenala třetí bod pro Arrows. V páté směně pak hostující tým přidal další tři body na nepřesného střídajícího nadhazovače Hrochů a navýšil stav na 7:0.
Do té doby hostující Arrows hráli bez chyby vedeni Králem a jeho kvalitním nadhozem. Baseball se hraje až do posledního autu. V šesté směně pak Hroši poprvé zaútočili a podařilo se jim na tři hity zkorigovat skóre na 7:2. V šesté a sedmé směna pak Arrows na střídajícího levorukého nadhazovače nebyli úspěšní a začala „stíhací jízda" domácího týmu, kdy jsme mohli vidět i takové „kousky" jako nevydařený squeeze na plný stav, či přeagresivní krádeže met.... Bylo vidět, že oba týmy nemají plně zvládnuty těsné koncovky zápasů, juniorští hráči pod tlakem produkují chyby a to jak technické tak i mentální.
Koncovku, ale lépe zvládli hostující Arrows a odnesli si vítězství 7:4.

{scorebox gameid=1001}

Hlavní kouč Arrows Kepák zhodnotil zápasy slovy ....velice rychlé zápasy s dobrými zákroky, agresivním běháním na metách. Změnou proti zápasu s Olomoucí byl i aktivní přístup k pálení a schopnost plnit taktické pokyny ve prospěch celku. Pochvalu zaslouží určitě všichni nadhazovači, kteří házeli s přehledem strajky, v prvním zápase pouze 3 BB ve druhém žádná meta zdarma.
Do budoucna musíme více zapracovat na „komunikaci" a to zejména v obranné hře. Tým potřebuje více vyrovnaných zápasů, pro získání zkušenosti jak zvládnout koncovky zápasů. Vrcholový extraligový baseball je plný těchto okamžiků.
Ve středu pak junioři jedou opět do Olomouce a věřím, že na „Tvarůžkové pole" přijede jiný tým, máme Skokanům co vracet.

  • Tým: Baseball U21