Klub - Aktuality

Žákyně - Extraliga

Poslední turnaj jarní části Extraligy se o uplynulém víkendu konal na hřištích HSM Trutnov.

Náš mladý tým odjížděl k zápasům s hlavním cílem sbírat herní, zápasové zkušenosti a bojovat o dobré umístění, které by nás přiblížilo k účasti na finálovém turnaji Extraligy žaček pro prvních šest týmu z dlouhodobé soutěže.

V obraně volíme jednoduchou taktiku, nasadit nadhazovačku, která soupeřům nejméně sedne a to podpořeno dobrou hrou vnitřního pole s minimem chyb na naše soupeře platí. Trojice nadhazovaček Burkovičová, Saviola, Slaná dobře splnila záměry koučů a byla základem našeho postupu do čtvtfinále, protožo naše obrana obdržela nejméně bodů ve skupině a ve vzniklém "kolečku" ARROWS, reprezentace Slovenka a Eagles Praha nás to posunulo ke skvělému druhému místu.

Ve čtvrtfinále jsme v neděli nastoupili proti budoucímu vítězi HSM Trutnov, proti jehož nadhozu jsme se moc neprosadili a po prohře jsme šli bojovat o 3. příčku v turnaji a pro náš tým nováčků výsledek z krajiny snů. Zápas s Dvorem Králové jsme začali rozpačitě a se zbytečným respektem ze soupeře a dostali jsme 4 body. V dohrávce jedničky jsme však díky čtyřem hitům snížili na 2:4 a ... V přímém srovnání s favoritem utkání a celé souteže si začaly holky uvědomovat, že KAŽDÝ SE DÁ PORAZIT a postupně jsme stáhli vedení Dvora na 4:5 a ve dvou předposledních směnách jsme my bodovali, zatím co Dvůr se na naši obranu s Bárou Saviolou  na nadhozu neprosadil ze sedmi startujícími pálkařkami pouze jednou obsadil první metu.  Dva body v dohrávce zápasu a měli bychom medaili. "Daj-li nebo nedaj-li medajli" v softballu neplatí a tak jsme museli o třetí příčku zabojovat sami a bohužel tahle velká "zodpovědnost" nám byla osudnou a na body jsme nedosáhli.

Týmy z horní čtyřky extraligy mezi které jsme se vklínili jsou herně lepší a my jsme přesto hráli vyrovnané zápasy a vítezství nám těsně uniklo. To je skvělé a zasloužené!!!

Poděkování patří kaučům fandícím rodičům a HLAVNĚ HRÁČKÁM.  Aničce, Báře, malé Báře, Alex, Elišce, Robči, Mari, Denče, Zuzce, Klárce a Julči.

  • Tým: Softball U13